Sociedad
El programa «Suma’t» segueix actiu a les escoles: tallers esportius i d’hàbits també durant la pandèmia

El programa «Suma’t» segueix actiu a les escoles: tallers esportius i d’hàbits també durant la pandèmia

Actualizado el 22/01/2021 12:06                Compartir

El programa «Suma’t», de promoció esportiva del Consell de Mallorca, segueix actiu als centres educatius de Mallorca. Les activitats, que inclouen tallers i xerrades sobre esports i bons hàbits, han arribat a més de 4.800 infants de 170 centres d’educació primària i secundària, mitjançant 308 tallers, durant el primer trimestre escolar del 2020, adaptats a les mesures preventives.

Els tallers, que encara estan oberts a noves inscripcions a través del Gestib aquest curs, són una eina pedagògica complementària a les classes d’educació física i poden suposar una «bombolla» d’oxigen a la situació actual, en què molts infants i joves han hagut de fer una pausa esportiva per seguir les mesures preventives dels esports que practiquen. Els més demandats són: Tir amb fona, Esquena sana, Ballam? i Primers auxilis. L’alumnat també ha practicat esport amb Navega a tota vela i Com t’entrenes?

Esports minoritaris, hàbits pràctics i visites de clubs de primera

«Suma’t» és un programa en què es donen a conèixer fins a dotze modalitats d’esports poc practicats, entre aquests hoquei, vela, volei o futbol mixt, mitjançant tallers basats en la transmissió de valors. També inclou sessions pràctiques sobre hàbits saludables que contribueixen a gestionar les emocions i fomenten pràctiques preventives associades a l’esport.

Així mateix, aquest programa conté una tercera línia d’activitat, «Suma’t a l’esport amb l’elit», que ofereix visites a les escoles d’esportistes professionals de primer nivell. En aquest àmbit, l’àrea d’Esports del Consell col·labora amb els clubs Palma Futsal, Palmer Alma Mediterránea Palma, Bàdminton Palma, Discaesports BSE, l’Espanya Hoquei Club, el Sispal Handbol Marratxí, la UD Collerense, el Voley Ciutat Cide, el Voleibol Manacor i el Voley Palma. Aquest curs s’han incorporat al programa dos clubs femenins de bàsquet de primera divisió: Club Baloncesto Andratx i CB Sant Josep Obrer.

Enguany la Direcció Insular d'Esports, a més, ofereix la nova línia de visites escolars «Creixem amb l'esport», xerrades amb esportistes d'equips femenins o singulars a través dels clubs Waterpolo CN Ciutat Palma, Mallorca Club Hockey Herba femení i Shamrock Rugby Club femení. Es tracta d'equips que es troben en la màxima categoria de Mallorca en la seva modalitat i que aporten nous valors associats a esports menys practicats.

L’àrea d’Esports del Consell de Mallorca i la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca del Govern de les Illes Balears mantenen una col·laboració per promoure el programa «Suma’t», a través de la qual els tallers esportius del Consell són posats com a oferta complementària educativa en la plataforma Gestib, a la qual accedeixen els centres educatius.

Enguany, Esports del Consell ha introduït en el programa «Suma’t» algunes novetats, com ara la proposta de sessions en línia, que permet una adaptació plena a la nova normalitat. En el cas del programa presencial, si és factible, i seguint les mesures adequades en cada moment, es preveu ampliar les sortides fora del centre per aprofitar el medi natural illenc, amb els tallers Futbol mixt i Costejament, una modalitat que combina senderisme i escalada vora mar.

Es preveu que el curs 2020-21, i en funció de la demanda actual en el segon semestre escolar, s’arribi a 9.552 infants i joves a Mallorca.


Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca