Part Forana

La població infantil i juvenil commemora el Dia Escolar de la No – Violència i la Pau a Santanyí

La població infantil i juvenil commemora el Dia
Escolar de la No – Violència i la Pau a Santanyí

Actualizado el 30/01/2019 20:15                Compartir

El Dia Escolar de la No - Violència i la Pau té un significat molt especial al municipi de Santanyí, ja que aquesta celebració va ser creada l’any 1964 per l’educador i pacifista santanyiner Llorenç Vidal, qui va rebre la Medalla d’Or de Santanyí el 2005. Per això, cada 30 de gener és una data assenyalada al calendari de tots els centres educatius del municipi. I un any més, alumnes, mestres i professors han volgut celebrar actes reivindicant els valors del Dia Escolar de la No -Violència i la Pau, com són la solidaritat, la convivència i el respecte entre persones.

Tots els centres del municipi han participat amb diferents actes organitzats per les direccions educatives. A Santanyí més de 700 al·lots i al·lotes s’han reunit al pati del Col·legi Bisbe Verger, on a més dels alumnes del centre, hi han participat diferents grups de l’IES Santanyí i el CEIP Blai Bonet. Primer, els portaveus dels tres centres han llegit un manifest, i després han penjat banderins amb missatges de pau i concòrdia. A més, el Centre Jove de Santanyí ha traslladat l’exposició de la Fórmula Química per Erradicar el Virus de la Violència elaborada pel Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència.

A Cala d’Or, el CEIP Santa Maria del Mar ha anat a la Plaça Costa amb tots els seus alumnes per fer un acte públic de reivindicació i conscienciació. A Calonge, els escolars han realitzat la ja tradicional cursa a benefici de Save the Children, a més de sembrar desitjos de pau a la plaça Sant Miquel. El CEIP Mare de Déu de Consolació de s’Alqueria Blanca també ha anat fins al centre del poble, a la plaça Sant Josep, per la lectura del manifest, fer una penjada de colomets de paper, i una amollada de coloms.

El Dia Escolar de la No - Violència i la Pau és una iniciativa pionera, independent, lliure i voluntària d’Educació No-violenta i Pacificadora, practicada ja en escoles de tot el món i en la qual estan convidats a participar els centres educatius, els educadors i els alumnes de tots els nivells i de tots els països. Propugna una educació permanent en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau.

Es practica el 30 de gener, coincidint amb l’aniversari de la mort del Mahatma Gandhi, perquè la fita sigui utilitzada com a eina per a la reflexió, i per valorar com es mereix la pau com a element vertebrador per a la construcció d’una societat pròspera i equilibrada.

Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca