Nacional
Manifest dels i les socialistes de les Illes Balears de suport a Pedro Sánchez

Manifest dels i les socialistes de les Illes Balears de suport a Pedro Sánchez

Actualizado el 25/04/2024 18:17                Compartir

A la ciutadania de les Illes Balears i de tota Espanya

Des del Partit Socialista de les Illes Balears (PSIB-PSOE), ens volem dirigir a tota la ciutadania amb un missatge clar i inequívoc de suport ferm i decidit al President del Govern d’Espanya i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez. En aquests moments en què la política viu temps de turbulències i d’incertesa, els i les socialistes de les Illes Balears no podem ni volem ignorar la mesquinesa política de la dreta i la ultradreta que es tradueix en una deshumanització de les persones que es dediquen al servei públic, i en especial de la figura de Pedro Sánchez. No callarem davant els atacs personals destructius que desvirtuen el debat públic, menyspreen la dignitat humana i qüestionen la integritat de la nostra democràcia.

Recentment, el President Sánchez ha compartit una carta a la ciutadania on reflexiona sobre la seva continuïtat en el càrrec arran de les pressions insuportables i de la campanya deshumanitzadora dirigida cap a ell i la seva família que ha culminat en una denúncia falsa a Begoña Gómez perpetrada per l’extrema dreta. Aquesta carta ens interpel·la a tots i totes les demòcrates. A cadascun de nosaltres. És una crida a defensar la política, la democràcia i la convivència

El constant qüestionament de la legitimitat democràtica del resultat de les urnes del 23 de juliol per part del PP, VOX i de sectors mediàtics conservadors, és un atac directe contra el veredicte del poble. És un qüestionament del sistema parlamentari en el seu conjunt.

Des del PSIB-PSOE volem recordar que el nostre compromís amb la justícia, la igualtat i la lluita contra les desigualtats és una llarga marxa que dura ja 145 anys. El nostre partit ha estat testimoni i protagonista de canvis i avanços profundament positius per a la societat, i no permetrem que aquest llegat sigui trepitjat per interessos partidistes i dels poders econòmics que cerquen guanyar el poder a qualsevol preu.

Reivindicam les polítiques de progrés social, d’èxits econòmics i de rellevància internacional que el Govern de Pedro Sánchez duu liderant des de l’any 2018. Polítiques que han beneficiat a milions de persones en tot el país, lluitant per una societat més justa i equitativa. Des de la pujada del salari mínim, la reforma laboral, la revalorització de les pensions, el reforçament del sistema de beques, la construcció de nous drets de ciutadania, l’agenda feminista o la lluita contra el canvi climàtic.

I com a socialistes de les Illes Balears no podem deixar de reivindicar l’avanç real cap a l’Espanya Federal que està suposant el Govern progressista de Pedro Sánchez. Una Espanya real que reconeix les seves llengües, identitats i, en definitiva, el batec d’un país que és divers i plural.

Sí, President, val la pena continuar. Val la pena pel progrés que ha guanyat a les urnes, per justícia i per la democràcia que defensam a Espanya i a qualsevol indret del món. La democràcia no és l’estat natural de les coses; és una construcció diària que requereix el compromís de tots i totes. Enfront de la pressió incessant de la ultradreta i els sectors que cerquen minar les nostres institucions amb fal·làcies i campanyes de desprestigi, és imperatiu que alcem la veu. La defensa de la democràcia exigeix coratge i determinació, i és el moment que tots plegats, com a ciutadans i ciutadanes compromeses amb els valors democràtics, sortim a donar la cara. Avui afirmam que la nostra lluita segueix més viva que mai. No ens podran aturar mentre continuem defensant amb dignitat el valor de les urnes davant d’aquells que opten per utilitzar el fang per intentar invalidar els vots i la nostra democràcia.

És hora de dir PROU. La política no va de destruir persones, va de proposar idees per millorar la nostra societat, teixir un projecte de país i convèncer a la ciutadania que el teu projecte és el millor. Destruir persones només és propi de sistemes que queden lluny de la democràcia en la que creiem i per la que treballam cada dia.

Ara més que mai, el President Sánchez no està sol. Fem costat a la democràcia, a la integritat i als valors que el PSOE ha defensat des de fa més d’un segle. Ens mantenim units, forts, i decidits a superar aquest moment per continuar avançant cap a un futur millor per a tots i totes.

Enfront del fang i la deshumanització, reivindicam la legitimitat democràtica, la decència i l’honestedat.


Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca