Actualidad

Cuatro nuevos brotes de Coronavirus en Baleares, detectados esta semana

Cuatro nuevos brotes de Coronavirus en Baleares, detectados esta semana

Actualizado el 15/07/2020 12:13                Compartir

El Servei balear d’Epidemiologia, dependent de la Direcció General de Salut Pública i Participació, ha confirmat fins avui 2.378 casos de persones amb SARS-CoV-2 a la comunitat, els mateixos que ahir ja que no s’ha notificat cap cas nou. No obstant això, seguint els nous criteris de comptabilització del Ministeri de Sanitat, que exclouen les 105 serologies positives anteriors a l’11 de maig, ha notificat 2.273 casos a les Illes Balears al Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES). D’aquests casos comunicats, 1.980 corresponen a Mallorca, 98 a Menorca, 187 a Eivissa i 8 a Formentera.

D’altra banda, 2.027 persones s’han curat, 6 més que ahir. Així mateix, el Servei d’Epidemiologia no ha notificat cap defunció nova per COVID-19 i l’acumulat a les Balears és de 229 persones mortes a causa del coronavirus.

Aquestes dades suposen que a la comunitat hi ha 122 casos de COVID-19 actius, 6 menys que ahir.

Brots notificats

El Servei balear d’Epidemiologia, així mateix, d’acord amb la notificació setmanal que transmet al CCAES ha informat que la darrera setmana s’han detectat 4 brots nous a la comunitat. Els afectats es troben lleus o asimptomàtics, excepte un cas que ha necessitat hospitalització. Els brots són els següents:

  • Un brot familiar, detectat a l’illa de Menorca amb data de notificació de 9 de juliol: 3 casos positius (dos amb símptomes, cap d’hospitalitzat) i 5 contactes.
  • Un brot d’àmbit comunitari a Mallorca, amb data de notificació de 10 de juliol: 3 casos positius (dos amb símptomes, cap d’hospitalitzat) i 2 en seguiment.
  • Un brot d’àmbit laboral a Mallorca, amb data de notificació de 13 de juliol: 4 casos positius (2 amb símptomes i un d’hospitalitzat) i 30 contactes en seguiment.
  • Un brot d’àmbit familiar a Mallorca, amb data de notificació de 13 de juliol: 6 casos positius (cap no ha manifestat símptomes) i 4 contactes en seguiment.

Així mateix, detectats setmanes passades, queden 8 brots actius que s’han de sumar als 4 de nous:

  • Un brot familiar detectat a l’illa de Mallorca, d’àmbit familiar, amb data de notificació d’1 de juliol: 9 casos positius i 10 contactes estrets en vigilància.
  • Un brot familiar a Mallorca, amb data de notificació de 6 de juliol: 4 casos positius i 8 contactes en seguiment.
  • Un brot familiar localitzat a Mallorca, notificat el 6 de juliol: 4 casos positius i 14 contactes en vigilància.
  • A Mallorca, amb data de notificació de 6 de juny: un brot familiar amb 7 afectats positius (5 amb símptomes, però cap ingrés hospitalari) i 17 persones en seguiment.
  • A Mallorca, amb data de notificació de 6 de juny: un brot d’àmbit familiar amb 4 afectats positius (3 amb símptomes però cap d’hospitalitzat) i 5 contactes en seguiment.
  • A Mallorca, amb data de notificació de 25 de juny: un brot d’àmbit familiar amb 4 casos positius (2 amb símptomes però cap d’hospitalitzat) i 7 contactes en seguiment.
  • A Eivissa, amb data de notificació de 26 de juny: un brot d’àmbit familiar amb 10 casos positius (3 amb símptomes però cap hospitalització) i 12 contactes en seguiment.
  • A Mallorca, amb data de notificació de 29 de juny: un brot familiar amb 5 casos positius (1 amb símptomes però cap d’hospitalitzat) i 8 contactes en seguiment.

Des de començament de maig, l’equip d’infermeres rastrejadores d’atenció primària del Centre Coordinador de COVID han identificat 17 brots a la comunitat i han localitzat 95 casos positius i han fet seguiment i proves a altres 169 persones identificades com a contactes estrets.

Dades del Servei de Salut

El Servei de Salut, per la seva banda, informa que avui hi ha 149 persones ateses per contagi de SARS-CoV-2. D’aquestes, hi ha 21 casos en atenció hospitalària (4 a l’UCI) i 128 a primària.

Per illes, a Mallorca hi ha 15 persones hospitalitzades, 4 de les quals es troben en unitats de cures intensives. 108 persones són seguides en el domicili per part del servei d’atenció primària.

A Menorca no queda cap persona hospitalitzada en el Mateu Orfila i 3 són ateses en el domicili per part de primària.

A Eivissa són 6 les persones hospitalitzades (cap a l’UCI). A més, 17 casos confirmats són seguits a Eivissa en el domicili amb atenció per part dels seus centres de salut.

Pel que fa als professionals sanitaris, n’hi ha 29 que es troben en vigilància (21 a Mallorca, 1 a Menorca i 7 a Eivissa) i 11 que tenen el contagi actiu (tots a Mallorca). En total, s’han notificat 366 casos entre el personal sanitari d’ençà que va començar la pandèmia.

Els laboratoris dels hospitals públics de la comunitat, així mateix, han duit a terme 166.538 proves (127.417 PCR, 10.779 tests ràpids d’anticossos i 28.342 serologies).

Quant a la situació a les residències de gent gran, ja no queda cap usuari amb contagi actiu per coronavirus i el balanç d’afectació en aquests centres, fins avui, és de 259 usuaris que han superat la infecció i 89 que han mort. A més, 8 treballadors són positius actius en SARS-CoV-2 i 154 s’han curat.

A les residències per a persones amb discapacitat tampoc no queda cap cas actiu: els 36 usuaris afectats han superat la infecció, així com els 20 treballadors.


Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca