Sociedad
El Consell de Mallorca potencia su compromiso con la campaña del «No i punt!» para erradicar las conductas sexistas contra las mujeres

El Consell de Mallorca potencia su compromiso con la campaña del «No i punt!» para erradicar las conductas sexistas contra las mujeres

Actualizado el 10/08/2023 12:49                Compartir

El Consell de Mallorca reafirma el seu compromís amb la campanya «No i punt!» i de fet, vol ampliar-la i millorar-la. Una campanya que té com a objectiu la prevenció, detecció, rebuig i atenció de les agressions sexuals patides a les festes populars, on el caràcter multitudinari i l’ús sovint abusiu d’alcohol i d'altres substàncies fan que augmentin aquestes conductes rebutjables.

Per aquest motiu, la directora insular de Famílies, Maria Garrido, ha anunciat que l’objectiu ara és millorar la coordinació dels agents d’igualtat.

Precisament, per poder visibilitzar de manera clara el rebuig a qualsevol manifestació de sexisme i poder facilitar eines i estratègies per poder-les identificar, prevenir-les i fer-hi front, el Consell de Mallorca compta amb un equip d'agents d’igualtat que implementen aquesta campanya als municipis adherits, impartint formació també als ajuntaments i les entitats que formen part de les comissions de festes. De fet, des de principi d’any, han format a 247 persones.

A més, tota aquesta feina es veu recolzada amb una campanya comunicativa a les festes populars d’aquests municipis, que pretén sensibilitzar i aconseguir una major coresponsabilitat social en l’abordatge de les violències sexuals.

Aquest estiu ja hi ha 36 municipis adherits al «No i punt!», però «la previsió és que a final d’any siguin més els pobles compromesos» ha afegit Garrido. «Ens posam a completa disposició dels ajuntaments. Volem fer una crida perquè coneguin aquesta campanya que els oferim de forma totalment gratuïta» ha afirmat la directora insular.

Maria Garrido ha recordat que «són conductes absolutament inadmissibles que no podem normalitzar en les que les institucions hem d’intervenir amb diferents mesures per erradicar-les i prevenir-les». La campanya compta per als pròxims dos anys amb un pressupost de 155.000 euros.


Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca