Sociedad

Les escoles de Mallorca ja es poden apuntar al programa «Una nit a la Serra»

Les escoles de Mallorca ja es poden apuntar al programa «Una nit a la Serra»

Actualizado el 09/11/2021 14:19                Compartir

El projecte d’educació ambiental «Una nit a la Serra» se centra a ensenyar a prendre consciència de la importància de preservar el medi natural i cultural i està pensat com una alternativa d’oci segur.

L’activitat consistirà a gaudir d’un dia i una nit a la serra de Tramuntana, és totalment gratuïta i inclou l’estada al refugi de Son Amer (Escorca) del grup escolar, les activitats educatives, el transport entre el centre i el refugi i un menú adaptat a l’edat.

La vicepresidenta del Consell i consellera executiva de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha explicat «que l’objectiu és que puguin gaudir de la natura d’una manera diferent, oferint a les escoles una activitat educativa segura, fora del centre, que permeti als infants conèixer la serra de Tramuntana i descobrir la xarxa de refugis del Consell».

Ribot ha insistit que «”Una nit a la Serra” és una aventura única, educativa i divertida, perquè els infants de primària coneguin la natura. Amb aquestes iniciatives cercam que els més petits comencin a prendre consciència de la importància de preservar el medi natural i cultural».

Per la seva banda, Josep Manchado, director insular de Medi Ambient, ha destacat que «el que més m’agrada de la iniciativa es que els nins i nines podran gaudir durant 24 hores de totes les comoditats del refugi. Soparan, berenaran i dormiran en un refugi enmig de la Serra. Realment és una oportunitat única perquè els infants coneguin aquest racó de la Serra, en un curs tan diferent i especial com aquest».

En col·laboració amb el Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient, el transport dels infants durant aquesta activitat el proporciona el Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial, integrat per representants de les diferents administracions —autonòmica, insular i municipal— i presidit pel Consell de Mallorca.

Dins el programa educatiu que s’ha preparat, es faran activitats per donar a conèixer els oficis tradicionals de marger, carboner o calciner, amb les educadores del Departament. I també es faran dinàmiques d’observació del medi físic i natural de la Serra, per saber identificar-ne els elements etnològics principals.


Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca