Part Forana

El Govern construirà 35 nous Habitatges de Protecció Oficial a Marratxí

El Govern construirà 35 nous Habitatges de Protecció Oficial a Marratxí

Actualizado el 27/11/2019 15:48                Compartir

Aquest matí el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, s'ha reunit amb el batle de Marratxí, Miquel Cabot, acompanyats per la directora gerent de l'IBAVI Cristina Ballester i el primer tinent de batle Joan Francesc Canyelles.

A la reunió s'han tractat diversos temes que afecten el municipi i que són competència de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge. En matèria de mobilitat, el conseller ha informat que amb l'entrada en vigor de les noves concessions que estaran en funcionament a partir del darrer quadrimestre de 2020, s'instal·larà una parada de l'aerotib al municipi. Avui en dia s'està estudiant quin és el lloc més òptim on situar-la. Aquesta parada permetrà que els ciutadans del municipi tenguin un accés directe a l'aeroport en transport públic.

Pel que fa a habitatge, l'Ajuntament de Marratxí cedeix dos solars a l'IBAVI per construir-hi habitatge de protecció oficial en règim de lloguer. L'IBAVI construirà 35 HPO i 13 places de pàrquing. Els nous HPO es construiran al C/Xesc Forteza, parcel•la A2 i al C/Juli Ramis, amb un pressupost total per part de l'IBAVI d'uns 3 milions d'euros. La previsió es redactin els projectes i es tramitin les llicències i que comencin les obres dins el 2021. El conseller Marc Pons ha destacat que: "Pel Govern de les Illes Balears l'habitatge és una prioritat absoluta, hi dedicam molts de recursos i ho repartim per totes les illes i per tots els municipis. El nostre compromís és construir habitatge públic, a tot aquell sòl que se'ns cedeixi, per augmentar l'actual parc d'habitatge públic". Actualment el parc públic d'habitatge és d'uns 1.800 HPO i un dels objectius d'aquesta legislatura és duplicar-ho fins a 3.600, aquest any 2020 més de 500 habitatges de protecció oficial ja estaran en construcció. El batle, Miquel Cabot ha destacat que: “tots sabem de la problemática de l’habitatge a Mallorca i a Marratxí no és menys. Som un municipi a prop de Palma, amb molta pressió d’habitatge. Especialment la Joventut es troba amb dificultats per acceder-hi. Per això, estam molt contents de la visita del conseller i dels acords amb l’IBAVI per construir habitatge públic al nostre municipi”.


Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca