Part Forana

L'Ajuntament de Lloseta redueix les inversions per evitar pujar els imposts ni endeutar-se

Actualizado el 29/11/2018 16:39                Compartir

L'Ajuntament de Lloseta s'ha vist obligat a reduir de forma dràstica les inversions municipals per al proper any per tal d'evitar un increment dels imposts que paguen els llosetins i evitar nous endeutaments municipals.

Els nous pressuposts aprovats al darrer ple municipal preveuen una reducció dels recursos municipals de prop de 300.000 euros de forma que es passa de disposar 6,02 milions d'euros enguany a 5,78 milions per a 2019. Aquesta baixada està motivada per la reducció dels imposts que pagarà Cemex al municipi a partir de l'aturada de la seva activitat i que es quantifica en uns 200.000 euros i també a un incompliment de les previsions d'ingressos per activitats econòmiques i taxes de construcció.

El regidor d'Hisenda, Francesc Abolafio, ha insistit en què l'única solució que existia era retallar les inversions per tal de no tocar la butxaca dels ciutadans i seguir sanejant les arques municipals.

Així el capítol inversor es queda en 261.000 euros. La majoria dels doblers, més de 200.000 euros, es destinaran a la reparació integral de la piscina descoberta que es refarà totalment i es millorarà l'entorn. Aquesta era una vella reivindicació veïnal. D'altra banda es millorarà l'accessibilitat al camp de futbol amb rampes a les grades i amb nous banys adaptats.

Aquestes dues obres s'executaran amb subvencions del Consell de Mallorca que cobreixen més del 60% del total. D'altra banda també es farà una reforma del bar del camp de futbol i es comprarà una parella de gegants.

El regidor Abolafio no descarta dur a terme més inversions si els ingressos són superiors a l'esperat o si s'aconsegueixen subvencions en convocatòries d'altres administracions. En tot cas ha indicat que els pressuposts d'enguany són ajustats i realistes.

D'altra banda l'equip de govern enllestirà la legislatura complint amb el seu compromís de reduir en un 70% el deute municipal que ha passat de més d'un milió d'euros a poc més de 270.000 a finals del proper any. De fet el passat any es varen amortitzar 327.000 euros i per enguany es farà el mateix inicialment amb 101.000.

Per àrees Esports, amb un 13,4%, Seguretat i Mobilitat amb un 12,5% i Serveis Socials amb un 11,7% són les àrees amb més pes. Ara bé, els camps que més creixen son Foment de l'Ocupació amb un 13,7%, Sanitat amb un 10,2% i Esport i Comerç i Turisme amb quasi un 10% en cada cas

Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca