Menorca

Llucmaçanes, sense plàstic

Llucmaçanes, sense plàstic

Actualizado el 23/11/2018 14:22                Compartir

Més festes sense plàstic. Aquesta vegada ha estat l’associació de vesins de Sant Gaietà de Llucmaçanes qui ha firmat el conveni pel "compromís 2020" i eliminen les vaixelles de plàstic d’un sol ús de les seves celebracions.

Segons la Comissió Europea més del 80% de les deixalles que trobem al mar són residus plàstics que estan contaminant els nostres oceans. Estudis europeus posen de manifest que els productes d’un sol ús, com les vaixelles emprades en les festes i celebracions, són alguns dels objectes més trobats en les neteges de platges.

Els residus plàstics tenen com a peculiaritat que, amb el pas del temps, en comptes de biodegradar-se es trenquen en trossos cada vegada més petits alhora que atrapa i acumula contaminants del medi. Així, no és d'estranyar que cada cop més es trobin aquests residus en animals marins protegits com balenes i tortugues, així com els peixos i mariscos que després consumim.

Per fer front a aquesta problemàtica, s’hauria d’anar a l’origen i fer un canvi d’hàbits a l’hora d’emprar productes de plàstic de durada curta que són substituïbles per opcions més sostenibles.

En aquesta línia, el GOB impulsa una campanya entre organitzacions ciutadanes de Menorca, que mira de reduir el consum de vaixelles de plàstic d’un sol ús.

Un acord múltiple, amb la Fundació per a la Preservació de Menorca, la Fundació Marilles, l'empresa Sunseeker i la Fundació Blue Marine, està permetent que el GOB serveixi vaixella biodegradable a aquelles associacions que s'estan apuntant a fer el canvi a les seves festes. Es tracta de materials elaborats amb cel·lulosa provinent del rebuig vegetal de la canya de sucre, i també de cartó, fusta i fècula de blat d'indi.

Amb aquest gest, l’associació de vesins de Sant Gaietà s’ha compromès a emprar d’ara en endavant opcions de vaixella més sostenibles que les de plàstic d’un sol ús a les seves celebracions com la torrada de Sant Antoni, la tradicional caragolinada de Sant Cristòfol o la famosa sardinada que fan a l’agost.


Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca