Cultura

L’escola d’art de Menorca va presentar el projecte joieria gràfica al congrés d’innovació educativa de les Illes Balears

L’escola d’art de Menorca  va presentar  el projecte  joieria gràfica al congrés d’innovació educativa de les Illes Balears

Actualizado el 30/01/2019 20:05                Compartir

Els professors Antoni Arcas, Alícia Reus, Javier Delgado i Neus Vidal van assistir al Congrés d’Innovació Educativa que va tenir lloc el passat cap de setmana a Palma, en el que la comunitat educativa de les Illes Balears va poder compartir bones pràctiques i reflexionar sobre les propostes i pràctiques pedagògiques més innovadores per augmentar la qualitat i l'èxit educatiu.

Neus Vidal va participar a la taula rodona sobre la Innovació Tecnològica i Professional on va presentar el projecte Joieria Gràfica , una coordinació que es va fer entre els cicles de grau mitjà que s’imparteixen a l’escola, Procediments de Joieria i Assistència al Producte Gràfic Imprès (APGI) el passat curs 2017-18. A la taula també van participar representants dels centres Ceip Júniper Serra, IES Antoni Maura, CIFP Joan Taix de Mallorca, que també van presentar les seves experiències innovadores.

El projecte Joieria Gràfica va sorgir de l’experiència prèvia en coordinacions entre diferents mòduls d’un mateix cicle que es fan al centre des de fa anys i la formació rebuda en el programa de Formació ICSCrea de la Conselleria que fomenta la creativitat i la innovació en la Formació Professional. L’objectiu del projecte va ser aplicar tècniques i continguts de cada cicle, de diferent família professional , i fomentar a la vegada la creativitat, la col·laboració, el treball en equip i la comunicació entre els alumnes i professors dels dos cicles.

Cada grup, format per alumnes de joieria i APGI, va poder crear una peça artística, un collage tridimensional dins uns marcs de fusta, en el que es van integrar elements fets amb la tècnica de fusió en terra Delf i imatges impreses damunt diferents suports (pedra, fusta, paper) prèviament emulsionats amb substàncies fotosensibles. La principal font d’inspiració de les peces va ser l’origen de la fotografia i el cinema, integrant així els continguts del mòduls dels professors que van liderar el projecte: taller de joieria (Pablo Pinedo), fotografia (Alícia Reus), disseny (Josep Pañella) i història de l’Art (Neus Vidal).

L’EAM va ser el primer centre de Menorca en seguir la formació ICSCrea i aquest curs ha seguit impulsant la coordinació entre cicles formatius amb el projecte RecrEAM, implicant a tots els professors i mòduls dels dos cicles

En el congrés també es van exposar en format pòster més de 200 projectes innovadors de tots els centres de les Illes Balears. Una gran experiència que anima a seguir fent molt bona feina per millorar l’educació del s.XXI


Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca