Part Forana

Els escolars de Manacor coneixen la vestimenta del segle XVIII

Actualizado el 15/04/2014 15:10                Compartir

Aquest dimarts dia 15 d’abril l’Escola Municipal de Mallorquí i l’Associació d’Amics de l’Escola de Mallorquí han col·laborat amb la setmana cultural que ha organitzat l’escola Jaume Vidal i Alcover.

Dos grups de 4t de primària del Jaume Vidal han conegut l’Escola de Mallorquí, han après nocions bàsiques de la dansa dels Cossiers de Manacor i s’han transportat al segle XVIII amb una mostra de la indumentària d’aquella època.

Aquests tallers s’han duit a terme gràcies a la tasca de Xesca Llull, monitora dels tallers de danses rituals de l’Escola, i a Joan Sansó, Isabel Andreu i Antònia Nadal, membres de l’Associació d’Amics de l’Escola de Mallorquí, que s’han encarregat de mostrar la feina d’elaboració i confecció dels vestits. Aquesta mostra d’indumentària era la primera vegada que es feia a l’Escola de Mallorquí amb alumnes de primària. I ha estat una experiència molt positiva en què els al·lots s’han interessat per conèixer totes les peces de roba que s’arribaven a dur.

Des de l’Escola Municipal de Mallorquí volem agrair la feina d’escoles com el Jaume Vidal que dins els seus projectes hi inclouen la transmissió als alumnes del bagatge cultural de Manacor.


La regidora responsable de l'EMM, Catalina Riera, ha visitat l'escola amb motiu d'aquesta jornada.

Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca