Part Forana
Nova edició de la Fira de Sal i Salaons de la Colònia de Sant Jordi

Nova edició de la Fira de Sal i Salaons de la Colònia de Sant Jordi

Actualizado el 12/04/2019 06:10                Compartir

Torna la Fira de Sal i Salaons per seguir descobrint i degustant sal, salaons i espècies. En aquesta edició gaudirem de Mercat, Vermut, Xerrades, Tallers, Visita guiada a la salinera i Música amb molt de salero per continuar posant en valor un producte tan bàsic i essencial per a la salut i per a la gastronomia com és la sal marina.
La fira s’emmarca en el programa de festes de Sant Jordi, patró de la Colònia de Sant Jordi i enguany coincideix amb les l’Outlet d’estiu de les botigues del municipi que també es farà davant la platja del port.
Tast de sals del món
Sal de l’Himàlaia, de la Camarga, de Guerande, de Portugal, Fumada Vikinga, Rosa de Maras (Perú), Murray River, Miroir (Bolívia), Sal negra de Palm Island, de Creta o d’Egipte. Al tast de sals del món els visitants podran tastar i descobrir els aromes i sabors de moltes sals d’arreu del món.
Mercat de sal i salaons
La sal i les mescles aromàtiques que es fan amb elles, s’ha convertit en un producte gourmet que ha aconseguit fer-se un lloc a les llars de les nostres Illes i és un souvenir imprescindible pels turistes que visiten la nostra zona. En el Mercat de Sal i Salaons trobarem representades la major part de les sals que s’elaboren a les Illes Balears. Al mercat també es podran trobar sals especials com una arribada a posta per a la ocasió de la Patagònia argentina. També hi haurà salaons i espècies.
La sal a la cosmètica i com a relaxació
En aquesta edició de la Fira guanyen molt de protagonisme les sals de banys i els cosmètics fet a partir de sal marina. A més de veure les novetats en aquest sector també s’oferiran propostes de massatges fets amb flor de sal o que empren la sal com a estimulant pel cos i la ment. A més també farem ioga davant la mar i coneixerem què aporta la sal quan entra en contacte amb els peus.
Tallers - Tallers per a famílies amb els Arquitectives de construcció d’estructures piramidals (flor de sal), transformable en cúpules geodèsiques. - Sals aromàtiques: l’empresa Gaià Cosmètics ensenyaran als assistents a aromatitzar la sal marina per després gaudir-ne en cosmètica. - Gelat bomba. Coneixerem la importància de la sal en el procés d’elaboració del gelat bomba.
Xerrada La Sal: Font i misteris. El presentador del programa Font de Misteris d’IB3 ràdio, Chema Font, ens oferirà una xerrada sobre tot el que s’amaga darrera les creences i supersticions de la sal. saliner.
FIRA DE SAL I SALAONS 2019
La feina de la sal
En Rafel Garcias, saliner jubilat de Ses Salines, ens explicarà com s’ha de replegar la sal de cocó i què hem de tenir en compte; i ens contarà la seva experiència en la feixuga feina de saliner.
Vermut i música amb salero
En Nofre de S’Arrosseria ens farà un showcooking per mostrar-nos les possibilitats de la sal i els salaons a la cuina. Els cuiners de l’Hotel El Coto ens faran una proposta de vermut que després podrem degustar mentre escoltam la música en viu de les Hot Hit.
Còctel Salat N’Aure García del restaurant 5 Illes farà un showcooking per explicar com es marina el salmó amb sal i sucre. El coctlerer del 5 Illes Beach ens farà un còctel amb sal per veure la importància de la sal i les espècies a la cocteleria mentre escoltam la música en viu dels Monkie Doo.
Propostes gastronòmiques als restaurants
Els restaurants de Sa Colònia també s'apunten a la Fira de Sal i Salaons! Han pensat plats i menús especials on la sal i els salaons són els autèntics protagonistes! Teniu divendres, dissabte i diumenge per tastar-los.
Outlet d’Estiu
A més els comerços de la Colònia sortiran al carrer per fer un outlet d’estiu a davant la platja del port.

Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca