Nacional

Ábalos no descarta una tarifa máxima en los billetes de avión de residentes a la Península

Ábalos no descarta una tarifa máxima en los billetes de avión de residentes a la Península

Actualizado el 08/12/2018 10:07                Compartir

El Govern i el ministeri de Foment acorden cofinançar al 50% tres projectes prioritaris del Pla de Mobilitat de les Illes Balears: l’ampliació del tren al ParcBit i a Son Espases i la construcció del tram badia que connectarà l’aeroport amb la badia i el centre de Palma. Així ho han anunciat la presidenta del Govern, Francina Armengol, i el ministre de Foment, José Luis Ábalos, després de la reunió mantinguda avui al Consolat de Mar.

Armengol i Ábalos han pactat un primer conveni ferroviari per valor de 100 milions d’euros que ajudarà a finançar aquests tres projectes i que, segons les previsions, es rubricarà a principis de l’any vinent.

La presidenta ha manifestat que “fa molts d’anys que no es pot signar un conveni ferroviari i, per tant, estam davant una aposta molt important per la millora del transport públic a les nostres illes. Aquest anunci demostra que el compromís del Ministeri amb la mobilitat dels nostres ciutadans és absolut i necessari perquè per a Balears tot el que afecti al transport –entre les illes i amb la península- és treballar per a un dret bàsic”.

Respecte a l’evolució dels preus des de l’aplicació del descompte del 75% per a residents, Ábalos ha assenyalat que el Ministeri ha sol·licitat a la Comissió Nacional del Mercat de la Competència que estudiï aquesta qüestió. També ha explicat que des del Ministeri s’està treballant en aquesta matèria i que l’Observatori de l’Estat està elaborant un informe amb la finalitat de conèixer en profunditat què està passant i estudiar, si fóra necessari, les mesures correctores a adoptar.

Sobre aquesta matèria, també ha manifestat que Foment està estudiant la possibilitat que el descompte de resident, a l’hora de tramitar el bitllet, s’hagi de seleccionar al final i no al principi de la compra, com succeeix en l’actualitat.

En referència a l’Obligació de Servei Públic de Menorca, el ministre ha anunciat que s'està tancant un acord amb Air Nostrum perquè entre gener i abril de l’any vinent hi hagi un mínim de dues rutes diàries entre Madrid i Menorca amb un preu de referència de 93 euros: 23 euros per als residents.

Així mateix, ha explicat que el Govern espanyol ha sol·licitat a la Unió Europea que canviï la normativa de minimis en matèria de transport amb l’objectiu de compensar a les empreses balears pel fet insular, augmentar la seva competitivitat i que puguin competir en igualtat de condicions.

D’altra banda, en matèria d’accés a l’habitatge, el ministre ha posat en relleu el compromís del Govern de l’Estat i ha assenyalat que el Ministeri “ha desblocat” el projecte per a la construcció d’habitatges públics a Ca n’Escandell (Eivissa).

REB

Tant Armengol com Ábalos s’han emplaçat a reunir-se en breu per tancar els darrers detalls del Règim Especial de les Illes Balears en matèria de transport de mercaderies i descompte de resident “perquè els ciutadans i les empreses de Balears comptin amb les mateixes oportunitats que a la resta de l’Estat”.

"La mateixa Constitució ordena a l'Estat a fer possible que tots els ciutadans, visquin a on visquin dins el territori espanyol, tinguin els mateixos drets i condicions de vida . És per aquest motiu que el futur Règim Especial de Balears ha de servir per aconseguir aquest objectiu constitucional de pal·liar els efectes adversos de la insularitat", ha afegit la titular de l’executiu.

Aeroport i passeig marítim de Palma

Per últim, el ministre ha anunciat que l’Autoritat Portuària i l’Ajuntament de Palma han tancat un acord pel qual s’invertiran 18 milions d’euros en la rehabilitació i millora del passeig marítim de la ciutat, que afectarà a 140.000 metres quadrats i permetrà plantar més de 2.000 arbres. També ha explicat que el pla funcional del Ministeri invertirà 187 milions d’euros en la millora i remodelació de l’aeroport de Palma.


Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca