Menorca
Comencen les obres d’estesa submarina del cable entre Menorca i Mallorca

Comencen les obres d’estesa submarina del cable entre Menorca i Mallorca

Actualizado el 07/11/2019 14:11                Compartir

El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, i el director general d’Energia i Canvi Climàtic, Aitor Urresti, acompanyats del delegat de Red Eléctrica a Balears, Eduardo Maynau, han assistit avui a l’inici dels treballs d’estesa submarina del cable que unirà elèctricament Menorca amb Mallorca. A l’acte també hi ha assistit la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, i representants dels diferents ajuntaments de l’illa.

Una vegada duites a terme les tasques de reconeixement i preparació de la ruta per on transcorrerà el cable i quan les condicions meteorològiques ho permetin, el vaixell Skagerrak començarà l’estesa submarina del cable a Cala en Bosch (Ciutadella), que arribarà a Cala Mesquida (Capdepera) en un termini aproximat d'una setmana. Aquesta infraestructura, que està prevista que entri en funcionament a l’inici del segon semestre de 2020, restituirà la connexió entre les dues illes després que l’any 2016 l’àncora d’un vaixell seccionés un dels cables de l’enllaç.

Yllanes destacat que la posada en marxa d’aquest cable és un compromís del Govern i que “és una aposta clara per millorar la situació energètica de Menorca i reduir el funcionament de la central tèrmica de Maó”.

Així mateix, el vicepresident ha recordat que Menorca és l’illa més avançada de l’arxipèlag pel que fa a la implantació de les energies renovables. De fet, quan els sis nous projectes fotovoltaics es posin en marxa s’arribarà a un 20% de generació d’energia a través de fonts renovables. “És un cable que unirà a les illes en els dos sentits. Proporcionarà energia des de Mallorca a Menorca però també, quan estigui en marxa l’aposta que tenim en renovables per a l’illa de Menorca, permetrà que l’excedent que es produeixi als dies d’hivern pugui ser traslladat a Mallorca”, ha destacat el vicepresident Yllanes.

El cable té una longitud submarina de 41 km, i 12,4 km terrestres a Menorca i 800 metres a Mallorca. Una vegada acabada l’estesa, i fins al mes de març, començaran les tasques de protecció de l’enllaç submarí per tal de maximitzar la integritat i seguretat de la instal·lació.


Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca