Menorca

L’aeroport de Menorca tanca amb creixement la temporada d’estiu

L’aeroport de Menorca tanca amb creixement la temporada d’estiu

Actualizado el 16/09/2019 15:47                Compartir

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, acompanyat per la presidenta del Consell de Menorca, ha presidit avui la reunió del Consell General del Comitè de Desenvolupament de Rutes de l'aeroport de Menorca, durant la qual s'ha fet balanç de la temporada d'estiu i s'han apuntat les previsions de cara a la temporada d'hivern 2019-2020. En la reunió hi han participat també la directora de l'aeroport, Eva Valenzuela, i representants de la Cambra de Comerç de Menorca i de les associacions empresarials de CAEB i Pime de Menorca.

El conseller ha avançat que les dades, de creixement tant en operacions com en nombre de passatgers des del mes de gener i especialment en el mes d'agost, són molt positives i constaten el bon funcionament de l'aeroport.

Així, Marc Pons ha explicat que des de gener a agost, l'aeroport ha experimentat un creixement en el nombre de passatgers del 3% respecte de 2018. En aquest període han passat per l'aeroport 2.586.179 passatgers. En nombre d'operacions, se n'han registrades 23.065 operacions, un 2,9% més que en 2018.

El creixement ha estat especialment important l'agost, quan han passat per l'aeroport 689.632 passatgers, un 4,1% més que l'agost de 2018, tot superant el sostre màxim que s'havia registrat el 2006. Les operacions registrades han estat 5.541, un 3,4% més que en 2018.

Igualment, durant la reunió s'han donat a conèixer també les previsions per a la temporada d'hivern 2019-2020, "les quals són igualment positives". En aquest sentit, Marc Pons han indicat que hi ha un 8,4% més de places previstes i un 3% més d'operacions que en la temporada d'hivern passada. A més a més, aquesta temporada se suma una nova ruta, entre Menorca i València, amb dues connexions diàries.

Finalment -segons ha explicat el conseller- durant la reunió s'ha analitzat el Pla de Connectivitat de Menorca 2020-22. El pla fixa les línies estratègiques per a impulsar les iniciatives i activitats dirigides al desenvolupament del trànsit aeri dels pròxims dos anys per a la illa de Menorca.

El conseller ha destacat que aquest pla ha de marcar una estratègia comuna pública-privada sobre "cap a on hem d'orientar els esforços amb un horitzó fixat en el 2020".

Avui s'ha analitzat el document elaborat per l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB) i en les quatre setmanes vinents tant les institucions com les patronals faran les aportacions que estimin oportunes.

Ha avançat el conseller que el document identifica els mercats cap a on hauríem d'encaminar els esforços -centrats especialment en 12 països-, les principals ciutats i les companyies -un total de 32- que podrien cobrir aquestes noves rutes així com l'estratègia comuna a desenvolupar per aconseguir-ho.


Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca