Menorca

Signat un protocol que compromet a Autoritat Portuària en la consolidació del penya segat del port de Maó

Signat un protocol que compromet a Autoritat Portuària en la consolidació del penya segat del port de Maó

Actualizado el 01/04/2019 12:39                Compartir

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat del Govern balear, Marc Pons, el president d’Autoritat Portuària de Balears, Joan Gual de Torrella, la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, i la batlessa de Maó, Conxa Juanola, han signat un protocol a través del qual Autoritat Portuària es compromet a finançar les actuacions necessàries per reforçar la zona 8 del penya segat del port de Maó. Aquesta zona correspon a la Costa des Muret i els voltants de Sant Francesc, i està considerada com una zona d’intervenció prioritària per la seguretat de l’espai.

El Pla Director del Port de Maó, elaborat l’any 2002, descrivia aquelles accions necessàries per garantir l’estabilitat del penya-segat, que es calculava necessitarien una inversió de 20,4 milions d’euros. L’any 2007 es va dividir el port en 10 zones, i cadascuna d’elles estava a la vegada fragmentada en diverses unitats d’actuació. Per a cada unitat es van definir les actuacions necessàries, així com el pressupost de les obres.

La zona 8 és una de les que es considera prioritàries, i té una extensió de 4.896 metres quadrats. L’espai s’ha dividit en tres unitats d’actuació, amb les següents característiques:
- Unitat d’Actuació 1 (1.176 m²): 682.583 €
- Unitat d’Actuació 2 (2.730 m²): 1.979.112 €
- Unitat d’Actuació 3 (990 m²): 643.405 €

El cost total calculat de la intervenció a la zona (segons les estimacions fetes l’any 2007) és de 3.305.100 euros.

La recuperació de la zona de la Costa des Muret permetrà, a més de donar estabilitat al penya segat, reobrir un accés a la ciutat des del port. Un fet que s’ha destacat per part de totes les administracions present a la firma del protocol.

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat del Govern balear, Marc Pons, ha destacat la importància “d’incorporar a Autoritat Portuària a les tasques de consolidació del penya segat, una petició que s’havia reiterar en diverses ocasions i que ara per fi és possible”.

Per la seva banda, el president d’APB, Joan Gual de Torrella, ha destacat que, tot i que l’àrea d’actuació no correspon específicament a les competències de l’ens estatal, “és totalment lògic que ens fem càrrec d'aquesta intervenció, que acaba influïnt en el devenir de tot el port de Maó i en la seva activitat”.

Amb aquest protocol, s’aconsegueix un doble objectiu:
  • Implicar a una nova administració en les tasques per consolidar el penya segat del port de Maó.
  • Reactivar la tasca de consolidació del penya segat, actuant en un tram prioritari i simbòlic per al port de Maó.

El Consorci del Penya-Segat del Port de Maó es va constituir l’any 2003. D’ell en formen part el Govern balear, el Consell de Menorca i l’Ajuntament de Maó.

Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca