Menorca

Comencen les obres per a la rehabilitació integral del port de Fornells

Comencen les obres per a la rehabilitació integral del port de Fornells

Actualizado el 20/02/2019 16:17                Compartir

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, el batle des Mercadal, Francesc Ametller, i el director general de Ports i Aeroports, Xavier Ramis, han donat inici aquest matí a les obres de rehabilitació integral del port de Fornells. L’actuació implicarà una inversió global de 8,5 milions d’euros per millorar les prestacions, serveis i imatge d’un dels ports més emblemàtics de Balears.

Avui s’ha donat inici a la primera fase d’aquest actuació, que consisteix en la substitució de la caseta provisional de vestuaris per a usuaris per una edificació adossada i integrada al dic. També s’executarà la renovació de les instal·lacions i xarxes de servei tant portuàries com municipals que discorren entre el carrer Governador i la Plaça del Mar, en coordinació amb l'Ajuntament des Mercadal. Es renovarà el paviment de la zona, eliminant l'asfalt i col·locant un sól més integrat, similar al que es troba al nucli històric de Fornells. Aquesta actuació té un pressupost de 1.062.394,19 euros, i serà executada per l’empresa UTE Copcisa-Construcciones Olives.

Les obres es desenvoluparan en dues etapes per no interferir en la temporada turística. En les properes setmanes es construirà la caseta de vestidors per a usuaris i es milloraran els serveis del port. Després de la temporada turística es començaran les obres d’urbanització. Aquest calendari s’ha pactat amb l’Ajuntament des Mercadal. Cadascuna d'aquestes etapes té un termini previst d'execució de quatre mesos.

El conseller Marc Pons ha destacat que “històricament, el port de Fornells ha estat mancant d’actuacions globals i integrals, que en millorin no només la seva imatge, sinó també les seves prestacions i serveis. Ara donam resposta a una demanda històrica, amb un projecte acordat amb l’administració local”. Pons ha afirmat que la inversió que es realitza ara el port de Fornells ha estat possible gràcies a la bona gestió econòmica que s’ha fet durant aquesta legislatura per part de Ports de les Illes Balears.

Aquesta bona gestió s’ha traduït en importants inversions en els ports de gestió directa, que superen els 40 milions d’euros (40.452.549 euros). S’han fet inversions en la pràctica totalitat dels ports, tant per afrontar problemes d’emergència que han sortit (com al port interior de Ciutadella) com millores estructurals i de serveis, com és el cas de Fornells.

La segona fase de rehabilitació integral del port de Fornells es troba ara mateix en tramitació administrativa.


Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca