Economía
El Consell destina 60.000 euros per fomentar l’economia social i solidària a Mallorca

El Consell destina 60.000 euros per fomentar l’economia social i solidària a Mallorca

Actualizado el 15/03/2023 15:37                Compartir

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha anunciat avui que a institució insular aportarà enguany 60.000 euros a l’Associació Mercat Social Illes Balears amb l’objectiu de desenvolupar les activitats i accions previstes en el Pacte per al foment de l’economia social i solidària i el desenvolupament local de Mallorca. Alzamora ha fet l’anunci durant la comissió de seguiment d’acte pacte, signat de manera unànime per tots els grups polítics del Consell.

Segons el conseller Alzamora, “desenvolupar una estratègia a favor de l’economia social requereix un compromís real, i per això és tan important aquesta ajuda econòmica per poder-la desenvolupar. L’objectiu és aconseguir una economia més humana i sostenible i així contribuir a la diversificació econòmica”.

Aquesta aportació servirà per realitzar activitats canalitzades a través de tres eixos d’acció. En primer lloc, es treballarà per potenciar i afavorir la creació d’empreses d’economia social a nivell local (cooperatives de treball, de consum i de serveis, empreses d’inserció, iniciatives econòmiques del Tercer Sector Social…), així com per consolidar les empreses i iniciatives ja existents. En segon lloc, es difondran els beneficis de l’economia social i solidària. Aquesta sensibilització i visibilització del sector es farà a la societat en general i, específicament, a les administracions i agents de promoció econòmica de l’àmbit local. Per això, es preveuen catàlegs de serveis o la participació en fires locals. Finalment, la col·laboració aprofitarà per a impulsar una economia més social, més humana i més sostenible a Mallorca.

En aquest context, el conseller Alzamora, ha afirmat que les iniciatives empresarials de l'economia social “posen a les persones en el centre amb valors socials, ecològics i ètics”. Són, ha assegurat, “empreses compromeses amb el desenvolupament social, la igualtat d'oportunitats, la cohesió social, la inserció laboral de col·lectius vulnerables i l'ocupació de qualitat”, ha conclòs”.


Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca