Cultura
La vinoteca “El Mallorquín, 1837” presenta l’exposició “La Mar” amb la participació de quatre destacats artistes plàstics de l’illa

La vinoteca “El Mallorquín, 1837” presenta l’exposició “La Mar” amb la participació de quatre destacats artistes plàstics de l’illa

Actualizado el 27/11/2019 07:17                Compartir

El proper dijous 28 de novembre tindrà lloc la inauguració de l’exposició “La Mar” que fa un homenatge als valerosos navegants de tots els temps i compta amb la participació d’un quartet de luxe integrat pels artistes plàstics Joan Costa, Menéndez Rojas, Luis Maraver i Mariano Mayol.

“El Mallorquín” fou el nom del vaixell de vapor que l’any 1937 va iniciar les seves travessies entre Palma i Barcelona, conegut també com el 'pagès' ja que en el seu mascaró de proa reproduïa el perfil d’un home de camp. No obstant, “El Mallorquín” ha passat a la història ja que fou el mitjà de transport utilitzar pel compositor Frédéric Chopin i l’escriptora George Sand per arribar a Mallorca, on la parella va protagonitzar la seva famosa estada a Valldemossa.

Precisament, l’escriptora francesa fa una referència concreta en aquest viatge a la novel·la 'Un hivern a Mallorca'. George Sand es queixa el so dels porcs que els acompanya durant la travessia eterna de tornada a la península. "Quan vam entrar a Barcelona, estàvem tan desitjosos d'acabar per sempre amb aquesta raça inhumana, que no vaig tenir paciència d'esperar al final de desembarcament", va escriure referint-se als mallorquins.

La vinoteca “El Mallorquín, 1837” va obrir les seves portes fa uns mesos al número 6 del carrer Ramon i Cajal de Palma. Des d’aleshores, s’ha destacat per la seva àmplia oferta experiència gastronòmica al voltant del producte de kilòmetre 0 i una acurada selecció de vins mallorquins i d’importació. “El Mallorquín” ofereix també cuina ecològica i productes gourmet.

Duen el timó de la vinoteca, Toshé Estade, la rebesnéta de l'armador de la nau original “El Mallorquín” i Pepe Carretero, especialista en vins. Ambdós són enginyers agrònoms.


Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca