Part Forana
Santanyí celebra Sa Fira els
dies 22, 23 i 24 d’octubre

Santanyí celebra Sa Fira els dies 22, 23 i 24 d’octubre

Actualizado el 20/10/2021 13:48                Compartir

La regidoria de Comerç, Fires i Mercats de l’Ajuntament de Santanyí recupera una de les cites més importants del calendari del municipi: Sa Fira. Aquest cap de setmana al poble de Santanyí hi haurà activitats per a tothom, des de les tradicionals paradetes, a activitats culturals, música, activitats infantils i ruta de tapes. Segons ha explicat la batlessa de Santanyí, Maria Pons, “teníem moltes ganes de recuperar la nostra fira; per mor de la pandèmia, evidentment, l’any passat no la vàrem celebrar, i ara que ja està permesa ens fa molta il·lusió tornar a veure l’activitat al carrer i poder gaudir amb la gent”.
L’activitat començarà divendres 22 amb una gran jornada de ball mallorquí que començarà a les 18.30 h a la placeta de la Porta Murada, amb la mostra de ball de bot de l’escola Sa Mitja Lluna. Després hi haurà ball pagès amb el grup Xicalènia i per acabar, ballada popular amb el grup Sonadors Sonats.

Dissabte 23 serà el dia gran, amb Sa Fira, la Mostra d’Art, una ruta gastronòmica i el Firafest. La inauguració de la fira serà a les 10.00 h, i ocuparà els carrers del centre del poble. A la Plaça Major, com sempre, les parades de fruita i verdura, i distribuïts per tot el nucli hi haurà les de diferents associacions del terme. Des de l’exposició de perdius de reclam, aus de caça i de cans, de l’Associació de Caçadors de Santanyí fins a una mostra de cotxes de ral·li, entre moltes altres. A les 10.30 a la placeta de sa Creu tindrà lloc el concert de la Banda Municipal de Música, i després hi haurà temps per a la visita guiada al Museu Parroquial. A la plaça de s’Abeurador hi haurà la Mostra d’Art i Artesania a càrrec d’artistes i artesans del terme, i a les 12.00 h serà el concert del Festival Plenum Organis a l’església de Santanyí.

L’horabaixa serà el torn per l’acte inaugural del curs 2021/2022 de l’Escola Municipal de Música, i la ballada popular amb Ordi Broix. El vespre a les 20.00 h s’inaugurarà el Santanyí Tapa a Tapa amb la participació de diferents restaurants del poble. I a les 22.30, al poliesportiu de Santanyí començarà el Firafest. Ajuntament de Santanyí Plaça Major, 12, 07650, Santanyí, Mallorca 971 653 002 | ajuntament@ajsantanyi.net | ajsantanyi.net Els actes de Sa Fira acabaran diumenge 24 amb Sa Fireta Infantil, amb una horabaixa al Centre Jove, dedicada als més petits amb música i ball a càrrec del grup Spaguetti Yeyé, organitzada per la regidoria de Joventut.

El regidor de Comerç, Fires i Mercats de l’Ajuntament de Santanyí, Antoni Matas, s’ha mostrat molt satisfet: “crec que hem elaborat un programa molt complet on tothom que s’acosti a Santanyí pugui passar un gran dia, des dels més petits als més grans. És important recalcar que tots els actes i esdeveniments es faran respectant totes les normes de seguretat i higiene per garantir la tranquil·litat tant de visitants i firers. L’únic que desitjam és tenir un molt bona fira i que la puguem celebrar molts anys més”.
movi

Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca