Palma
Nace la primera línea de la EMT Palma Eixample-Transversal que conecta Palacio de Congresos y plaza Progrés

Nace la primera línea de la EMT Palma Eixample-Transversal que conecta Palacio de Congresos y plaza Progrés

Actualizado el 12/11/2022 18:03                Compartir

El batle de Palma, Jose Hila,juntament amb el tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau i el gerent de l'EMT, Mateu Marcús han estrenat avui la nova línea de l'EMT Palma Eixample-Transversal (L40). L'acte ha comptat amb l'assistència del regidor de Districte Llevant, Daniel Oliveira, la regidora de Districte Ponent, Angélica Pastor i el regidor de Districte Nord, Llorenç Carrió.

Hila ha destacat que és una aposta per connectar tots els barris de l'Eixample."Apostam per millorar el transport públic també amb un canvi de vehicles, hem renovat casi 165 vehicles, el 90% de la flota que varem trobar i que ve acompanyada de la gratuïtat fins els 18anys que entrarà en vigor dia 1 de gener i de la reducció del 50% als abonaments que continuarà el 2023 . És un aposta per un model de ciutat que té en compte la mobilitat de les persones com un dret, que té en compte la sostenibilitat i que també aquestes línies son molt ben rebudes pels veïns perquè els dona moltes possibilitat i connecta els barris sense haver de passar sempre per avingudes".

Dalmau ha recordat que aquesta és la primera línea transversal de Palma. "Connectam molts més barris sense haver de passar pel centre i atenem una reclamació de molts veïns i veïnes", ha dit, i ha recordat que aquesta línea connecta 12 línies radials de l'EMT Palma que passen per cruïlles on hi ha connexions amb altres línies", ha afegit.

L'acte ha comptat a més amb l'assistència de nombroses entitats veïnals del Districte Nord, Districte Llevant i el Districte Ponent, per on circula aquesta nova línia com ara AVV Nou Llevant, AVV Son Coc, AVV Pere Garau, AVV Temps d'Oci, AVV Ses Veles, ACHINIB, AVV Sta. Pagesa, AVV Coliseu, AVV Fleming, AVV Camp Redó, AVV Es Forti i AVV Som Serralta, que han celebrat la posada en marxa d'aquesta connexió amb transport públic.

La nova línia Eixample-Transversal (L40) connecta la segona corona de l'Eixample de Palma des del Palau de Congressos i fins la plaça Progrés a traves d'un recorregut de 20 parades que permet connectar les zones de més alta densitat de població de Palma.

Des de l'EMT Palma, a més, per donar una millor cobertura en transport públic a tot aquest àmbit s'ha millorat la freqüència de la Línia 39 (Palau de Congressos-plaça del Progrés) que aracircula cada vint minuts durant tot el dia (abans ho feia a 40 minuts durant l'horabaixa i vint al matí) . D'aquesta manera, La L40 en el tram comprès entre Palau de Congressos i parc de les Estacions té una freqüència combinada amb laL39 de 10 minuts entre setmana, creant un nou corredor d'alta freqüència. Els dissabtes aquesta combinació entre la L39 i la L40 és de 15 minuts.

La nova línia connecta els corredors de més freqüència i permet que uns 128.609habitants de Palma tinguin una parada a menys de 300 metres a peu. A més, es creen noves oportunitats de transbordaments per desplaçar-se a altres punts de Palma.

En aquest sentit, la creació d'aquesta línea dona compliment a la mesura 6 del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) que planteja la creació d'un corredor transversal de transport públic.

Les paradesde la nova línea són les següents:

· Sentit Palau de Congressos:

Plaça del Progrés, carrer de Caro, passeig Mallorca,carrer de Miquel dels Sants Oliver, carrer d'Andreu Torrens, carrer d'Anselm Turmeda, carrer de Joan Massanet i Moragues, carrer de Francesc Fiol i Joan,carrer de Guillem Colom, avinguda de Gaspar Bennazar, carrer de Jacint Verdaguer, carrer de Gabriel Maura, carrer de Nicolau de Pacs, plaça de les Columnes, carrer de Francesc Manuel de los Herreros, plaça de Pere Garau,carrer de Capità Vila, carrer de Manuel Azaña, avinguda de Mèxic, carrer de Cituat de Querétaro i Felicià Fuster.

· Sentit plaça del Progrés

Carrer de Felicià Fuster, carrer de Manuel Azaña, carrer de Pi i Margall, carrer de Gabriel Llabrés, plaça de Pere Garau, carrer de l'Arquebisbe Aspàreg, plaça de Miquel Dolç, carrer de Josep Darder, carrer de Jaume Balmes, plaça d'Alexander Fleming, carrer de Rosselló i Cazador, carrer d'Ausiàs March, costa de les Germanetes, carrer d'Andreu Torrens, carrer de la Balanguera, avinguda de l'Argentina, carrer del Comte de Barcelona i plaça del Progrés.

Per posaren marxa aquesta nova línia s'han senyalitzat i creat noves parades als següents punts:parc de la Riera (Anselm Turmeda, 9), General Riera-s'Escorxador (Joan Massanet i Moragues amb General Riera), plaça París-S'Escorxador (Plaça París, número2), Àrea Intercanvi Creu Roja ( avinguda Gaspar Bennàzar, 71), Coliseu(avinguda Gaspàr Bennàzar, entre 48a i 49b), Centre de Salut Gaspar Bennàzar(avinguda Gaspar Bennàzar, 11), Balmes-Pont del Tren (Balmes, entre els números48-50), Plaça Alexander Fleming (carrer Rosselló i Cazador, 8), Ausiàs March(carrer Ausiàs March, 2), Ausiàs March-General Riera (plaça Santa Pagesa, 3),desplaçament de la parada 1116 Parc de sa Riera (aquesta parada existent es desplaça des de parc de sa Riera amb Andreu Torrens fins la Costa de les Germanetes, Argentina-Rodríguez Méndez (avinguda Argentina, 83a).

Bustiada amb informació de la xarxa de l'EMT i de la nova línea

Per donar a conèixer la nova línia L40 l'EMT Palmaha distribuït aquests dies 30.000 unitats de plànols a les diferents barriades per on passa aquesta nova línea Eixample-Transversal. Així mateix, aquest el plànol amb les aturades i les freqüències d'aquesta línia estarà a les Oficines d'Atenció a la Ciutadania i a les oficines de l'EMT Palma.


Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca