Palma
L'Ajuntament de Palma s'afegeix als actes del Dia de Record a les Víctimes de la Guerra Civil i el Franquisme

L'Ajuntament de Palma s'afegeix als actes del Dia de Record a les Víctimes de la Guerra Civil i el Franquisme

Actualizado el 20/02/2021 13:26                Compartir

L'Ajuntament de Palma, la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Històrica, l'Ajuntament d'Inca i la Comissió 24 Febrer reten homenatge, un any més, als batles de Palma i d'Inca, Emili Darder i Antoni Mateu, el diputat Alexandre Jaume i l'empresari d'Alcúdia Antoni Maria Ques, que el 24 de febrer de 1937 varen ser afusellats al cementeri de Palma. La diada també és en record de totes les víctimes de la Guerra Civil i el Franquisme, la setmana que ve.

Els actes d'enguany es faran tenint en compte les condicions sanitàries amb cabudes restringides i s'emetran posteriorment per streaming:

Diumenge 21 a les 11.30 h

Claustre de Sant Domingo (Inca)

Inauguració de l'exposició "Pere Pau Capó, un camí interromput"

Dimecres 24 a les 12.30 h

Mur de la Memòria del cementeri de Palma

Acte de record a les víctimes de la Guerra Civil i el Franquisme

Diumenge 28

Instal·lació de les pedres de la memòria (Stolpersteine) a Palma als barris del Molinar, la Soledat, centre i el Terreno

Carta del batle Emili Darder a la seva esposa

Aquesta és la carta que va adreçar el batle Emili Darder a la seva esposa:

Palma, 24 de febrer de 1937

Estimadíssima Miqueleta meva: ja veus que em demanen la pena de mort, a mi, que he estat sempre l'home més pacífic i més contrari a tota revolució. Si hi ha d'haver justícia no em poden fer res (...). Per mi estau tranquil·les. Jo només pas pena per tu i per la meva nina. Haver-vos, en tot cas, de deixar, tant com us estim! I m'afligeix molt la situació econòmica vostra. Que ma mare i els teus pares us emparin. T'abraça i et besa fortíssimament i llargament amb tot l'immens amor que et té el teu home, Emili.


Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca