Menorca
Menorca Music Festival 2024 presenta el seu cartell complet

Menorca Music Festival 2024 presenta el seu cartell complet

Actualizado el 15/05/2024 09:21                Compartir

Avui es completa el cartell de la tercera edició del Menorca Music Festival que se celebrarà del 2 al 9 d'agost a Menorca, al Recinte Firal des Mercadal.

Aquest any, el Menorca Music Festival tindrà una duració de set dies en format cicle de concerts en què podrem gaudir de les actuacions d'artistes com ara David Bisbal, Taburete, Nil Moliner, Melenedi, La Oreja de Van Gogh o God Save The Queen, Guillem Gisbert i Stay Homas.

Les entrades ja estan a la venda a la web del festival www.menorcamusicfestival.com.

El primer artista a obrir el festival serà Melendi, el 2 d’agost. L’asturià, que es troba submergit en la seva nova gira “20 años sin noticias” en la que ja ha esgotat més de 20 concerts, actuarà al Menorca Music Festival perquè tots els seus fans puguin cantar els seus himnes transgeneracionals que durant tants anys han estat demanant. De fet, en aquesta gira, Melendi reinterpretarà part del repertori dels seus primers discs i inclourà cançons que no cantava des de fa més de 15 anys, a banda dels seus èxits més emblemàtics com “Caminando por la vida”, “Con sólo una sonrisa” o “Tu jardín con enanitos”.

El 3 d’agost, God Save The Queen faran parada pel Menorca Music Festival després d'assolir molts èxits en la seva gira internacional. Els ja reconeguts oficialment com a millor banda tribut a Queen del món, els argentins porten als escenaris més de 25 anys. Pablo Padin, Francisco Calgaro, Matias Albornoz i Ezequiel Tibaldo són el cos i ànima d'aquest projecte. Han venut milers d'entrades dels seus concerts arreu del món, passant per Llatinoamèrica, Estats Units, Austràlia, India i tot Europa. La banda recorre el catàleg de Queen des dels seus inicis el 1973 fins al seu últim àlbum "Made in Heaven" passant pels èxits insuperables com són "Bohemian Rhapsody", "Love of my Life" o "We will Rock You" que deixaran atònits als espectadors que vulguin veure a la banda en directe al festival de Menorca.

El 4 d’agost, arribarà el torn del Nil Moliner. L'artista català, que no ha parat des que va publicar el seu primer EP "Hijos de la Tierra", és un dels noms que sens dubte han marcat un abans i un després al panorama musical del nostre país. Tan sols amb el seu primer disc "Bailando en la batalla", ja es va consolidar com un artista amb renom col·locant-se al número 2 de la llista de vendes oficial d'Espanya, amb èxits com ara "Soldadito de Hierro" o "Mi religión". Aquest últim any, el 2023, va publicar el seu nou disc "Lugar Paraíso" amb el que s'ha atrevit a endinsar-se en nous gèneres i sons més llatins o inclús apropant-se al afrobeat amb cançons com "Good Day". El músic i compositor arribarà doncs al Menorca Music Festival després d'esgotar tot el Palau Sant Jordi el pròxim dissabte 20 d'abril, un concert únic en què donarà el tret de sortida a aquesta nova gira presentant el seu últim àlbum.

El dia 5 d'agost hi haurà un doble concert amb l'actuació de Guillem Gisbert que després de 15 anys ininterromputs amb Manel, debuta als escenaris en solitari per presentar la seva gira Balla la masurca! Aquella mateixa nit tindrem l'oportunitat de acomiadar els Stay Homas dels escenaris amb el seu Homas Tour davant anunciada aturada indefinida de la banda.

Els següents en passar per l'escenari del Menorca Music Festival, concretament el 6 d’agost, seran el llegendari grup que tots coneixem com La Oreja de Van Gogh. Ells mateixos han confirmat que mentre continuen component cançons pel seu pròxim àlbum, tenen ganes de gira i així ho faran al llarg de tot el 2024, passant pels millors festivals del país com ara el Menorca Music Festival. Després de la seva última gira "Un Susurro en la Tormenta", amb més de 400.000 espectadors i 125 actuacions, els de Donosti trepitjaran l'escenari del festival per fer-nos vibrar amb aquelles cançons que han marcat una època a tot el país, com ara "Rosas", "La Playa" o "Puedes contar conmigo".

El 7 d'agost pujarà a l'escenari David Bisbal amb la seva gira “20 años tour” iniciada fa uns dies a Mèxic i on recorrerà diversos països de Llatinoamèrica fins a arribar a l'estiu ja a Espanya. En aquests concerts es repassaran els grans èxits de la seva carrera, els quals van del pop més mogut i ballable, a les balades més íntimes i versàtils.

I el 9 d'agost Taburete clouran el festival portant fins a Menorca els seus grans èxits de la seva carrera que van iniciar ja fa 9 anys i on han publicat 5 àlbums d'estudi.

La mateixa illa de Menorca, actuarà com a escenari principal del Menorca Music Festival que succeeix en una de les més representatives del Mediterrani, on la combinació del paisatge verd del pi mediterrani en contrast amb les aigües cristal·lines, les platges i els penya-segats, atorguen de per si, el fet diferencial que l’ assenyala com un dels pròxims festivals de referència al nostre país.

La ubicació exacta d'aquest esperat esdeveniment serà el Recinte Firal des Mercadal, al cor de l'illa, aprofitant la seva localització cèntrica que el situa a uns vint minuts de les principals poblacions com Maó, Ciutadella o Fornells. De fet, l'espai està situat a l'antic Quartell militar d'artilleria des Mercadal que compta amb una sèrie d'edificis de principis del segle XX que fan d'aquest entorn, un espai únic, amb tots els ingredients per fer d'aquest esdeveniment, un dels més destacats del Mediterrani.

El Menorca Music Festival disposarà d'un escenari principal en el qual se celebraran els concerts dels artistes de renom més importants de l'escena nacional i internacional, i amb la zona Village, un espai on es barreja la música i la gastronomia on poder connectar amb el públic i els diferents partners del festival que també disposarà d'un escenari per concerts d'artistes revelació, en acústic, que actuaran abans dels concerts.

Un festival amb valors

El Menorca Music Festival és un exemple de proposta cultural en què es demostra que un esdeveniment musical multitudinari és perfectament compatible amb una labor de conscienciació social i mediambiental fomentant la responsabilitat individual i el consum sostenible.

Una de les principals accions que s'ha impulsat des de l'organització del Festival és el tractament dels residus mitjançant la participació activa i la conscienciació del públic sobre la reducció del consum de plàstic d'un sol ús. Per aquest motiu, es donarà prioritat a l'ús de materials reciclables o biodegradables en la mesura en què sigui compatible amb el desenvolupament del Festival. No plàstics around. Zero waste.

A més, des de l'organització s'està treballant perquè el Menorca Music Festival sigui un espai lliure de violència i discriminació de gènere. S'actuarà contra la transfòbia, l'homofòbia i la lesbofòbia, així com contra qualsevol mena de discriminació o injustícia que pugui donar-se durant l'esdeveniment. S'apel·la per una convivència respectuosa entre tots els assistents, col·laboradors i col·laboradores i treballadors i treballadores.

Els organitzadors

De la mà de la productora alrevés, Maurici i Esteve Alfaras, van posar en marxa el que seria el seu gran projecte, el Menorca Music Festival. Un festival de música que va néixer el 2020 amb molt bona acollida per part dels mitjans de les Balears, però que va patir dos ajornaments a causa de la pandèmia i que finalment va poder celebrar-se el 2022 amb un gran èxit de públic i crítica.

Maurici Alfaras Altés (1992) va iniciar periodisme a la Universitat Blanquerna, on va descobrir el món de la producció audiovisual. Es va iniciar en la producció de videoclips en una web sèrie guanyadora d'un premi Ondas. Més tard es va especialitzar en producció de publicitat i televisió, fent de cap de producció d'espots de diferents marques com Roca, Decathlon, mobile. de o Audi. Maurici també ha produït programes i documentals de TV3 com "Rols de Parella", "Mossos: Llums i Ombres", "Un procés dins el procés", "La SuperCol" i "L'Ofici de Viure".

Esteve Alfaras Altés (1996) va estudiar Enginyeria Industrial a la Universitat Politècnica de Catalunya, especialitzant-se en Project Managment, des d'on compaginava la gestió de projectes de start-up de blockchain amb la producció d'esdeveniments. Ha treballat en festivals com Primavera Sound o Sónar i es va iniciar en el sector audiovisual treballant en programes com "L'Ofici de Viure" i "La SuperCol".

ARTISTES CONFIRMATS DEL MENORCA MUSIC FESTIVAL 2024:

2 d’agost Melendi “20 años sin noticias”
3 d’agost God Save The Queen “Greatest Hits”
4 d’agost Nil Moliner “Lugar Paraíso”
5 d´agost Guillem Gisbert + Stay Homas
6 d’agost La Oreja de Van Gogh Tour 2024
7 d´agost David Bisbal “20 años tour”
9 d´agost Taburete


Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca