Deportes
El Consell impulsa una jornada de futbol inclusiva entre el RCD Mallorca i una estrenada Selecció Balear

El Consell impulsa una jornada de futbol inclusiva entre el RCD Mallorca i una estrenada Selecció Balear

Actualizado el 18/05/2023 07:04                Compartir

Esports del Consell de Mallorca, el RCD Mallorca, la Fundació de la Federació de Futbol de les Illes Balears i la Fundació Mallorca Integra han organitzat una jornada de Futbol-7 inclusiu entre el Genuine RCD Mallorca i unaselecció balear mixta d’estrena, amb futbolistes amb diversitat funcional intel·lectual. El partit, en el que participa una selecció dels jugadors de la lliga nacional Genuine Santander, arriba a Sant Ferran per tancar la temporada i obrir el camí a una nova prelliga Balear en aquesta categoria: la lliga Insuperables.

A la jornada esportiva i social han assistit la directora insular d'Esports del Consell de Mallorca, Marga Portells, el president de la Federació de Futbol de les Illes Balears, Pep Sansó, el president de la Fundació de la Federació de Futbol de les Illes Balears, Biel Gelabert, el CEO del RCD Mallorca, Alfonso Díaz, el coordinador de l'Àrea Esportiva de la Fundació Reial Mallorca, Paco Cobo, i la directora de la Fundació Mallorca Integra, Aurora Sampol Gazá.

La jornada inclusiva, que s’ha disputat entre aproximadament 60 jugadors en rondes de 4 partits de 10 minuts cadascun, s’ha tancat amb la visita de tres jugadors de l'equip mallorquí de primera, Abdón Prats, Iddrisu Baba i Gio González, que han compartit el final de temporada amb els jugadors i els han entregat trofeus. A continuació, s’han fet una foto de família i, visiblement emocionats, han signat autògrafs.

Una lliga insuperable

Les institucions treballen conjuntament en un projecte de futbol social inclusiu per tal de començar oficialment un circuit de lliga que abasti jugadors amb diversitat funcional intel·lectual, amb vista a la temporada 2023/24. Una lliga que la Fundació de la Federació de Futbol de les Illes Balears vol batejar amb el nom d’Insuperables.

Tal com ha afirmat la directora insular d’Esports, Marga Portells, «el Consell de Mallorca està més compromès que mai amb l’esport social, tant el l’àmbit de la igualtat com en el de la diversitat i inclusió esportiva. Les entitats esportives mallorquines com la Fundació de la Federació de Futbol Balear, la Fundació Reial Mallorca i la Fundació Mallorca Integra són pilars fonamentals per posar unes bases de futur sòlides. És important donar-nos la mà per treballar amb cor».

El RCD Mallorca i la Fundació Mallorca Integra fan feina des de fa anys amb esportistes amb diversitat funcional intel·lectual. Des de Mallorca Integra, la seva directora Aurora Sampol destaca que «som conscients que l’esport és una gran eina per a fomentar la inclusió i generar igualtat d’oportunitats entre joves i adults amb diversitat funcional, amb els quals feim feina dia a dia». A més, Sampol ha afegit que «la visibilitat d’aquest col·lectiu a través d’activitats i diades com aquesta, per part de la comunitat i les diferents administracions, és cada dia més important i suposa un suport valuós a totes les entitats que treballam en aquest àmbit».


Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca