Cultura

El Consell convida a assistir a la 13a mostra de cinema de muntanya de Palma 2022

El Consell convida a assistir a la 13a mostra de cinema de muntanya de Palma 2022

Actualizado el 12/10/2022 15:31                Compartir

El Consell de Mallorca convida a assistir a la 13a mostra de cinema de muntanya de Palma 2022. Aquesta edició presenta una extensa programació que es projectarà a diferents espais de Palma, entre ells el Teatre Principal. Durant nou dies, del 17 al 25 d'octubre, els espectadors podran gaudir de les darreres produccions cinematogràfiques de muntanya, dels premiats a la selecció de curtmetratges i d'altres activitats.

La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías ha destacat la diversitat d'audiovisuals realitzats a diferents muntanyes del món, entre les que hi ha també les de la Serra de Tramuntana, que formen part d'aquest territori de Mallorca declarat patrimoni mundial. El Consell col·labora a la Mostra, a través del Consorci Serra de Tramuntana i també del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística. La consellera Bel Busquets, ha remarcat la consolidació d'aquesta mostra.

A més de produccions cinematogràfiques, aquesta nova edició també inclou la venda de llibres, un contacontes i un debat al qual participarà el director insular de Territori, Miquel Vadell i que es durà a terme el dilluns 24 d'octubre, al centre de cultura 'Sa Nostra' sobre l'ús públic de la muntanya i la seva conservació.

El darrer dia, el dimarts 25 d'octubre al Teatre Principal de Palma, es projectarà el documental de Toni Escandell i Marina Seguí, Mallorca, l'illa Mare sobre la biodiversitat i la història de l'illa. A la 13a mostra de cinema de muntanya hi ha audiovisuals i curtmetratges d'Itàlia, d'Iran, d'Argentina, de Polònia, de Bèlgica i dels Estats Units.

Mallorca 5000 Skyrunning
La consellera Garcías, també ha assistit aquest dimarts a la presentació de la Mallorca 5000 Skyrunning. Una carrera de llarga distància per muntanya organitzada pel club Matinam x Somiar i Secció de Muntanya Pollença. La seva distància és de 66 km amb 5000 m+ i 10.000 metres acumulats, recorrent alguns dels cims emblemàtics de l'illa de Mallorca. El recorregut transcorre pel paratge natural de la Serra de Tramuntana.


Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca