Actualidad
El Consell de Mallorca suma esforços amb el govern de l’Estat per impulsar iniciatives en la lluita contra la desigualtat i la pobresa infantil

El Consell de Mallorca suma esforços amb el govern de l’Estat per impulsar iniciatives en la lluita contra la desigualtat i la pobresa infantil

Actualizado el 04/10/2022 19:43                Compartir

El Consell de Mallorca ha donat avui dimarts una passa més en la protecció dels infants i adolescents. Des d’avui, la institució insular forma part de l’Aliança País Pobresa Infantil Zero, un òrgan estatal creat per l’Alt Comissionat per a la Lluita contra la Pobresa Infantil del Govern central per fomentar la col·laboració conjunta de tots els agents socials en la lluita contra la desigualtat entre els més joves. Concretament, des de l’Aliança es cerca coordinar totes les accions i iniciatives publicoprivades que tenguin com a objectiu garantir la igualtat d’oportunitats universal, sense importar les condicions del seu naixement.

Actualment l’Aliança compta amb més de 190 aliats a tot el territori nacional, entre els quals, a més del Consell de Mallorca, destaquen com a administracions públiques els recent incorporades els governs de Navarra i Aragó, i ajuntaments com el de Palma, Barcelona o Getafe entre d’altres, a més d’organismes com Unicef, Aldeas Infantiles i empreses privades de tot l’Estat.

“Com a societat, no podem ni hem de consentir que hi hagi infants destinats a un futur de precarietat i carències. Les polítiques públiques, cohesionades, protectores, però també transformadores, han d’estar al servei de tota la ciutadania, però de manera més intensa dels que tenen més dificultats”, ha assenyalat la presidenta Catalina Cladera, qui, a més, ha afegit que “tots hem de tenir l’objectiu de fer feina pel dret a una vida amb oportunitats i esperança per a totes les persones. Un principi de solidaritat molt present en la ciutadania mallorquina”.

Cal recordar que a Mallorca el Consell, a través de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), és l’organisme encarregat de la protecció dels drets de tots els infants i adolescents de l’illa. Segons l’acord d’adhesió a l’Aliança País Pobresa Infantil que la presidenta Cladera ha formalitzat avui en una trobada telemàtica a la qual hi han estat presents la presidenta de l'IMAS, Sofia Alonso, i la directora insular d'Infància i Família, Mari Ángeles Fernández Valiente, la institució insular es compromet a donar suport i respectar la protecció dels Drets Humans fonamentals, dins del seu àmbit d’influència; recolzar la erradicació del treball infantil; reconèixer els Principis essencials que sustenten els drets de l’infant basats en la Convenció sobre els Drets de l’Infant; estar compromesa amb els Principis Rectors sobre les Empreses i els Drets Humans de les Nacions Unides, i respectar les Línies Directrius per a Empreses Multinacionals de la OCDE; i estar compromesa amb el compliment de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Així mateix, el Consell ha acordat posar a disposició de l’Aliança País Pobresa Infantil els recursos, programes i iniciatives que promoguin la recerca de nous aliats i generin sinergies; recolzar inversions socials estratègiques en el marc de l’Aliança; donar suport i impulsar accions de sensibilització, divulgació i comunicació; i impulsar, amb els coneixements tècnics i recursos propis de les seves àrees d’actuació, les iniciatives que es generin des de l’Aliança.

A més de les diferents actuacions que des de l’IMAS es puguin dur a terme per garantir la igualtat d’oportunitats i la visió d’un futur en positiu per als infants i adolescents que a hores d’ara viuen en una situació de pobresa, el Consell de Mallorca s’implicarà de manera activa en els reptes específics de l’Aliança País Pobresa Infantil, com ara garantir una educació inclusiva i de qualitat i generar entorns saludables, positius i segurs per a tots els infants i adolescents de l’illa.


Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca