Política

MÉS i Esquerra reclamen eliminar del Codi Penal el delicte d’injúries contra la Corona

MÉS i Esquerra reclamen eliminar del Codi Penal el delicte d’injúries contra la Corona

Actualizado el 25/05/2022 16:56                Compartir

El coordinador de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, i el president d’Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, han presentat avui a les portes del Parlament una Proposició no de Llei (PNL) per tal d’instar al govern espanyol a modificar el Codi penal i eliminar el delicte d’injúries o manifestacions contra la Corona, tot amb l’objectiu de respectar els estàndards internacionals en matèria de dret humans i reforçar el sistema de garanties que han de protegir la llibertat d’expressió, el dret a la informació i el dret a la crítica dels poders públics.

En aquest sentit, Lluís Apesteguia ha criticat que «Joan Carles de Borbó hagi pogut tornar a Espanya del seu exili voluntari" mentre Valtònyc no pot tornar a la seva terra». Per la seva part, Oriol Junqueras ha manifestat que «és un contrast que el rei Emèrit torni a Espanya sota sospites i altres persones segueixin en l'exili per haver defensat la democràcia i el dret a vot», en referència a la secretària general d’Esquerra, Marta Rovira.

La iniciativa registrada al Parlament balear també insta al govern espanyol a emetre una disculpa pública per reparar a les persones, mitjans i col·lectius que al llarg de les darreres dècades han vist limitat i penalitzat el seu dret a la llibertat d’expressió, inclosos la sàtira i la crítica política, a partir de sentències judicials condemnatòries basades en el delicte d’injúries a la Corona.

A la trobada entre ambdues formacions, que ha tengut lloc al Parlament de les Illes Balears, també hi han assistit el portaveu del grup parlamentari MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, la portaveu de la formació ecosobiranista, Marta Carrió, i la diputada Joana Aina Campomar.

movi

Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca