Part Forana
Consell i Ajuntament de Calvià inverteixen prop de 460.000 euros en millores d'instal.lacions esportives al municipi

Consell i Ajuntament de Calvià inverteixen prop de 460.000 euros en millores d'instal.lacions esportives al municipi

Actualizado el 20/12/2022 17:25                Compartir

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, i el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, han visitat aquest matí el pavelló esportiu Galatzó on s’ha realitzat una de les inversions destacades en espais esportius del municipi amb inversió pròpia de l’Ajuntament i amb subvenció del Consell, a través del Pla RenovEsport. A la visita també hi han assistit el conseller insular de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra; la directora insular d'Esports, Margalida Portells; la tinenta de batle d’Esports, Eva Serra, el regidor de la zona de Galatzó, Marcos Pecos, i el gerent de l’Institut Calvianer d’Esports (ICE), Joan Amengual.

La inversió total que s’ha fet a Calvià a través del Pla RenovEsport és de 459.945,52 euros, dels quals un 47% (216.639,21 euros) els ha aportat el Consell, a través del pla, i un 53% (243.306,31 euros) han estat aportats per l’Ajuntament de Calvià, amb fons propis.

La presidenta Cladera ha indicat que aquestes ajudes són positives per als municipis perquè els ajuda a mantenir els equipaments, en especial per als municipis com Calvià amb diversos nuclis de població amb instal•lacions esportives. Ha afegit que és una ajuda que ha de tenir visió de continuïtat amb la finalitat de contribuir a mantenir les instal•lacions per a la pràctica de l’esport base i per generar cohesió social.

Per part seva, el batle ha assenyalat que aquesta infraestructura ha experimentat una inversió molt important gràcies al complement que ha suposat la subvenció del Consell de Mallorca, i ha explicat que s'ha dut a terme la inversió necessària per donar resposta a les necessitats de nens, nenes i joves en quant a pràctica deportiva.

Una de les actuacions més destacades que s’han realitzat als pavellons esportius del municipi ha estat el canvi de paviment dels poliesportius de Son Ferrer i de Galatzó, que avui s’ha visitat, i que ha suposat una inversió global de prop de 240.000 euros. El nou paviment instal·lat és un sistema flexlock panell, un sistema patentat, de tarima de fusta que consisteix amb pisos de fusta amb un disseny de ventilació creuada per a la solera, i una base resistent d’escuma que ofereix una absorció d’impactes homogènia. Al mateix pavelló Galatzó, s’han dut a terme unes obres d’impermeabilització de la coberta, que han comptat amb una inversió de 46.700 euros.

La resta d’inversions que s’han dut a terme a través del Pla RenovEsport, amb subvenció del Consell, i inversió pròpia de l’Ajuntament, han consistit en la construcció de cobertes de graderies a diverses instal·lacions esportives exteriors del terme municipal de Calvià (147.271 euros), i la dotació d’il·luminació i la rehabilitació en paviment de la cal·listènia de Galatzó.


Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca