Part Forana

Propostes per al pacte de reactivació econòmica i social de Sóller

Propostes per al pacte de reactivació econòmica i social de Sóller

Actualizado el 21/05/2020 12:23                Compartir

Després que el darrer plenari de l’Ajuntament aprovés per unanimitat la proposta dels Socialistes de Sóller per consensuar un Pacte de Reactivació Econòmica i Social per al municipi, el portaveu socialista al consistori, Jaume Mateu, demana a l’equip de govern “que posin fil a l’agulla i comencin les trobades per començar a avançar en aquest pacte, perquè no podem esperar ni un dia més”.

Mentrestant, els Socialistes de Sóller han fixat ja les primeres prioritats, que passen per una sèrie de mesures en l’àmbit social perquè “per a nosaltres el primer són les persones, sempre hem defensat que en aquesta crisi el més important és no deixar ningú enrere”, ha avançat Mateu.

Per això, el portaveu socialista ha proposat “que s’augmenti el pressupost de l’àrea de serveis socials en tots els capítols, especialment en aquells en què es fa necessari donar ajudes d’urgent necessitat a les famílies que ho necessitin”. En aquest sentit, Mateu ha recordat que una bona primera passa en aquest sentit ha estat l’ajuda del Consell de Mallorca, el qual aportarà 55.000 euros destinats al reforç d’aquests serveis, però “pensam que l’Ajuntament pot aportar encara més”.

Mateu ha apostat també per demanar el reforç del personal municipal dels serveis socials, “aprofitant les eines d’agilització administrativa que s’han posat en marxa per mor de la crisi actual, posant èmfasi en l’impuls de l’atenció domiciliària, ja que hi ha molta gent gran que necessita atenció en diferents graus i la crisi pot haver limitat de forma important la seva capacitat d’atenció”.

A més a més, els socialistes han insistit a reforçar la tasca d’entitats com Creu Roja i Acció Social i han proposat “estudiar la creació d’altres eines de suport i atenció a les famílies amb més dificultats, per exemple amb l’emissió de targetes per a compra d’aliments frescs i productes bàsics, tal com s’ha fet des del Govern amb les beques menjador escolars”.

Jaume Mateu ha defensat també la necessitat de “mantenir l’atenció d’activitats socioeducatives per detectar problemes al voltant dels infants i adolescents en les famílies amb menys recursos, tenint en compte que actuacions com les dels educadors de carrer han patit canvis importants derivats de la situació del confinament.

No menys important és l’atenció a la violència masclista, tal com ha emfasitzat el portaveu socialista, qui ha reclamat “no deixar de banda aquesta qüestió, tal com s’ha fet des del Consell de Mallorca i des del Govern, posant en marxa diferents eines per poder garantir que es denunciïn i es puguin erradicar aquests casos”.

Finalment, el portaveu dels Socialistes de Sóller ha proposat reforçar les àrees vinculades amb el SOIB i la seva gestió, perquè “també han de servir per ajudar a les persones que quedin sense feina a seguir endavant, ja sigui a través de programes formatius, com a través de suport a les tasques d’administració i gestió de les diferents ajudes i altres eines en l’àmbit de l’ocupació”.

Amb tot plegat, els Socialistes de Sóller esperen que l’Ajuntament es posi en marxa com més aviat millor amb el pacte de reconstrucció i que atengui totes aquestes propostes “que són fonamentals per no deixar ningú enrere, per solidaritat i per justícia social”, ha conclòs Mateu.


Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca