Part Forana

Educación informa sobre el proyecto definitivo de reforma del CEIP Sa Torre de Manacor a su comunidad educativa

Educación informa sobre el proyecto definitivo de reforma del CEIP Sa Torre de Manacor a su comunidad educativa

Actualizado el 26/02/2020 07:05                Compartir

El conseller d'Educació, Universitat i Recerca, Martí March, acompanyat del director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, i el gerent de l'IBISEC. Miquel Coll, han presentat avui a la comunitat educativa del CEIP Sa Torre el projecte de reforma del centre. A la presentació hi ha assistit el batle de Manacor, Miquel Oliver.

March ha lamentat el retard en la reforma del centre "vos assegur que hi estam fent feina de valent i que l'Ajuntament s'ha implicat també en aquest projecte perquè la voluntat de les dues administracions és que l'alumnat del vostre centre pugui tornar el més aviat possible a l'escola". El conseller ha recordat que "s'ha aprofitat la detecció del problema de formiga blanca a Sa Torre que va obligar a traslladar a l'alumnat a l'IES Manacor per a millorar altres necessitats d'infraestructura i això farà que l'espera hagi valgut la pena perquè tots estareu molt millor".

Les previsions que maneja actualment la Conselleria és que el mes de març es pugui demanar la llicència d'obres a l'ajuntament. Una vegada obtinguda la llicència d’obres es licitaran les obres i la previsió és que puguin començar després de l'estiu i que estiguin acabades a l'estiu de 2021. El pressupost reservat a l'IBISEC dins 2020 per a aquesta actuació és de 1.500.000 €.

Cal recordar que a l’octubre de l’any passat es va detectar que el centre estava afectat per formiga blanca, tèrmits i els 115 alumnes d’educació infantil i de primària, varen ser traslladats a l’IES Manacor. Educació va decidir aprofitar les obres per fer una reforma integral i millorar l’accessibilitat del centre.

Un centre millorat

El projecte de reforma del CEIP Sa Torre preveu:

  • Adequació plena a la legislació sobre supressió de barreres arquitectòniques i sobre seguretat contra incendis (nova escala i ascensor).
  • Reforç estructural amb reparació /substitució d’elements i nova capa de compressió a tots els forjats
  • Reforma integral de les instal·lacions (elèctrica, dades, calefacció, subministrament d’aigua i sanejament, nova sala de calderes...)
  • Millora de les condicions tèrmiques i acústiques (aïllament de façanes i fals sostres, nova coberta plana i taulada )
  • Millora de la distribució interior i instal·lació d’envans mòbils
  • Modernització dels acabats interiors (nous banys d’infantil i primària, paviments, fals sostres, fusteries interiors...)
  • Instal·lació de noves fusteries d’alumini al porxo de planta baixa i substitució de fusteries exteriors i reixes antigues

Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca