Part Forana
Miquel Oliver investit com a batle de Manacor per MÉS-Esquerra

Miquel Oliver investit com a batle de Manacor per MÉS-Esquerra

Actualizado el 16/06/2019 10:19                Compartir

MÉS per Mallorca, les coalicions en que participa i els seus diferents aliats i referents municipalstendran un pes decisiu en la conformació de majories sobiranistes a bona part dels ajuntaments deMallorca que s’han constituït aquest dissabte. L’avui investit com a batle de Manacor per MÉS-Esquerra,Miquel Oliver, ha assegurat que “som el primer govern d’esquerres després de 30 anys i actuarem des del republicanisme i el respecte per allò públic”.

La batlessa de Llubí, Magdalena Perelló, ha volgut destacar que “és un projecte municipalista, obert, inclusiu, participatiu i engrescador que té els seus fonaments en polítiques socials, ambientals i de reforç de la nostra identitat, llengua i cultura” i s’ha mostrat orgullosa de poder reprsentar “l’ecosobiranisme i les polítiques progressistes de MÉS per Mallorca”.

Essencials a Palma

Així mateix, MÉS té un paper fonamental en molts de governs on no ha pogut aconseguir la batlia però es conformaran governs progressistes. Un d’aquests municipis és Palma. El candidat de MÉS per Palma i tinent de batle de Benestar Social i Cultura, Antoni Noguera, ha destacat que “donam continuïtat a molts d’ajuntaments de les polítiques verdes de MÉS en el cas de Palma d’una forma clara i contundent amb la supressió del tram V del segon cinturó iamb l’aposta per la limitació de creuers”. Els tres regidors de MÉS per Palma – Estimam Palma sónuna part essencial del pacte progressista amb el PSIB-PSOE i Unides Podem que governarà la ciutat els propers quatre anys.

Força Municipalista

Cal destacar el gran pes municipalista de MÉS per Mallorca, les candidatures en què participa i tot el sobiranisme progressista arreu de l’illa. Aquesta sensibilitat suma uns 135 regidors i regidores i que tendrà 12 batlies al llarg de la legislatura. A més, la formació o els seus diferents aliats i coalicions municipals representaran la primera força d’oposició als plens de fins a 17 municipis. Els batles i batlesses de les candidatures de MÉS per Mallorca i afins a MÉS que han estat elegits aquest dissabte o que seran investits més endavant en funció de diferents pactes de govern són els següents:

1. A Andratx, Joan Manera (MÉS per Andratx) serà batle el tercer any del mandat gràcies a un pacte amb els socialistes i El Pi.
2. A Búger, José Luís Pons (MÉS per Búger) ha estat investit batle.
3. A Bunyola, Andreu Bujosa (Esquerra Oberta) serà batle amb majoria absoluta.
4. A Deià, Lluís Apesteguia (Agrupació DEIÀ) també serà batle amb majoria absoluta.
5. A Esporles, Maria Ramon (PAS-MÉS per Esporles) repetirà com a batlessa quatre anys més amb majoria absoluta.
6. A Lloret de Vistalegre, la majoria absoluta d’Endavant Lloret permetrà a Antoni Bennàssar ser batle quatre anys.
7. A Llubí, Magdalena Perelló (MÉS per Llubí) repetirà com a batlessa amb majoria absoluta.
8. A Manacor, Miquel Oliver (MÉS-Esquerra) serà batle quatre anys gràcies a un acord amb els socialistes i Unides Podem.
9. A Mancor, Guillem Villalonga (MÉS per Mancor) governarà amb majoria absoluta.
10. A Montuïri, Joan Verger (MÉS per Montuïri) serà batle quatre anys. El PSIB-PSOE s’incorporarà al govern municipal.
11. A Santa Eugènia, Joan Riutort, de la candidatura Feim Santa Eugènia, tendrà els dos darrers anys de batlia del mandat en virtut d’un pacte amb el PSIB-PSOE.
12. A Santa Maria, Colau Canyelles (MÉS per Santa Maria) repetirà com a batle quatre anys més amb el suport del PSIB-PSOE.


Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca