Part Forana
Dissabte entra en funcionament la llançadora al far de Formentor i comença la restricció de trànsit

Dissabte entra en funcionament la llançadora al far de Formentor i comença la restricció de trànsit

Actualizado el 14/06/2019 17:07                Compartir

El bus llançadora al Far de Formentor es posa en funcionament a partir de dissabte dia 15 de juny per segon any consecutiu. El servei ofereix unes millores en relació a la temporada passada que són, d’una banda l’increment d’expedicions, i d’una altra, l’habilitació d’una nova parada.

Pel que fa a les expedicions, entre la platja i el far de Formentor s’ofereixen sis expedicions més que el 2018. Aquest increment permet fixar una freqüència de pas de 30 minuts en ambdós sentits al llarg de tota la franja horària de tancament al trànsit. A més, hi haurà una expedició addicional entre el port de Pollença i el far de Formentor.

D’aquesta manera l’usuari disposa de 15 anades i 16 tornades des de la platja de Formentor fins al far. D’aquestes, 8 expedicions surten des del Port de Pollença, 4 de les quals són directes, sense transbord a la platja de Formentor.

La nova aturada es troba a la ronda del Port de Pollença –devora del IES Clara Hammerl- i té l’objectiu de cobrir, juntament amb l’aturada del camp de futbol, la demanda dels usuaris de la llançadora que estacionin el vehicle als aparcaments ubicats a la mateixa ronda.

El recorregut des del Port de Pollença es fa amb el bus de la línia 353 i té les aturades següents: Port de Pollença –Clara Hammerl - Camp de futbol - Mirador del Colomer - Formentor platja - Cala Murta / Cala Figuera - Far de Formentor.

El bus llançadora del far té connexions horàries amb la línia L352 (Can Picafort - platja d'Alcúdia - Port de Pollença) mitjançant un transbordament al Port de Pollença.

A partir de demà 15 de juny entra també en vigència la restricció del trànsit en la península de Formentor, i és la llançadora la que facilitarà l’accés al far fins al 15 de setembre en l’horari de la restricció, de 10 a 19 hores.

Són el Consell de Mallorca i la Direcció General de Trànsit els responsables de la regulació de la restricció. Entre les 10 a 19 hores, només podrán accedir a la carretera que connecta la platja amb el far el transport públic (amb la llançadora,) els excursionistes, les persones que es desplacin a peu, les bicicletes i els vehicles autoritzats. Els vehicles sense autorització no podran circular per la carretera Ma-2210.

Els vehicles que transportin persones amb mobilitat reduïda i els residents, del tram regulat, han de contactar amb la Direcció General de Trànsit, mitjançant el correu jptib@dgt.es, amb 3 dies hàbils d’antelació, per demanar l’autorització que els permetrà accedir-hi. Els vehicles sense autorització s’exposaran a una sanció econòmica. A més, el Departament de Territori i Infraestructures del Consell ha contractat un informador que en el punt de la restricció informarà als visitants.

El servei de busos llançadores del Govern de les Illes Balears, gestionat pel Consorci de Transports de Mallorca, és una alternativa de mobilitat sostenible que permet alleugerir la saturació de cotxes que pateixen els espais naturals de Mallorca durant els mesos d’estiu.

En aquest sentit també s’oferetix a l’usuari la llançadora a cala s’Almunia, en funcionament des de l’1 de juny, i la llançadora d’es Trenc que començarà el proper 1 de juliol.

Durant l’estiu del 2018 es varen fer 80.528 viatges amb les línies llançadores als espais naturals. D’aquests, prop de 70.000 foren usuaris de la llançadora de Formentor.

Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca