Part Forana

La presentació del llibre Alcover, l’home de les paraules inaugura la XV setmana dedicada a Antoni M. Alcover

La presentació del llibre Alcover, l’home de les paraules inaugura la XV setmana dedicada a Antoni M. Alcover

Actualizado el 29/01/2019 17:40                Compartir

La Setmana Alcover ha començat dilluns passat amb l’acte institucional d’obertura. La batlessa de Manacor, Catalina Riera, acompanyà la directora de la Institució Alcover, Bàrbara Sagrera; els familiars de Mossèn Alcover, els estudiosos de la seva obra i molts manacorins i manacorines a la presentació de la biografia per a joves lectors Alcover, l’home de les paraules, obra de la professora de la Universitat de les Illes Balears, Caterina Valriu. El llibre, que ha estat il·lustrat per l’artista Gabriel Lisowski, “explica la vida d’Alcover des de la perspectiva d’un homenet i una doneta de polzada, dos éssers diminuts i fantàstics que sorgeixen de la rondallística i que són testimonis de tota la vida d’Alcover”, explicà l’autora. Després de la presentació els alumnes de l’IES Mossèn Alcover varen llegir alguns fragments de l’obra que varen permetre fer un recorregut per la vida d’Alcover.

“Sortosament a Manacor no ens falten referents culturals però crec que la tasca titànica d’Alcover el situa ben amunt en la llista de genis propis de Manacor. La setmana que ara li dedicam mos ajudarà a redescobrir les rondalles i a també la seva faceta més internacional, que el va dur a estar en contacte amb els pares de la filologia moderna i que com a recopilador de rondalles i de faules se situa, per exemple, al costat dels germans Grimm” va explicar la batlessa Catalina Riera durant la seva intervenció. “Alcover va descobrir el món i la modernitat partint de Manacor, ara són la Institució Alcover i llibres com el que presentam avui els que s’encuiden de fer descobrir al món el seu immens llegat”, afegí la batlessa de Manacor, Catalina Riera.

“És fàcil comprovar que els manacorins i manacorines saben bé qui era Alcover, però durant aquesta setmana oferim una oportunitat per redescobrir les rondalles, els viatges i rellegir les seves obres des de la perspectiva de creadors contemporanis”, va explicar la directora de la Institució Alcover, Bàrbara Sagrera.

La Setmana Alcover continua avui dimarts dia 29 a les 20 h. L’espectacle del cicle Amarats Alcover, paraules i viatges, omplirà el celler de la Institució Alcover. Es tracta d’una proposta artística de Francesca Vadell i Gabriel Oliver ‘Torres’ que ha estat creada especialment per a l’ocasió. Demà, dimecres dia 30 de gener, a les 19 h es presentarà la traducció a l’àrab de Cinc rondalles mallorquines d’Antoni Maria Alcover. A més els assistents podran gaudir de l’acompanyament musical d’Abdel Kader. Dijous dia 31, començarà la XV marató de rondalles i, a més, l’Associació d’Amics de la Institució Alcover oferiran a partir de les 17 h un taller de romanços.
Divendres dia 1 de febrer continuarà la XV Marató de Rondalles i dissabte dia 2 de febrer l’estima dels manacorins i manacorines vers la figura de Mossèn Alcover sortirà al carrer amb l’ofrena floral a l’obelisc situat al passeig Na Camel·la. I per acabar la setmana Alcover, dilluns dia 4 de febrer a les 20 h, la Institució Alcover acollirà la conferència de Gabriel Barceló L’escola Municipal de Mallorquí i Mossèn Alcover.


Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca