Part Forana
Santanyí inverteix 115.000 en la renovació de la
teulada de Ca ses Monges de s’Alqueria Blanca

Santanyí inverteix 115.000 en la renovació de la teulada de Ca ses Monges de s’Alqueria Blanca

Actualizado el 12/01/2019 05:32                Compartir

L’edifici de Ca ses Monges de s’Alqueria Blanca és un dels més estimats pels veïnats del poble, tot i que ja fa anys que la congregació el va deixar deshabitat. En estar ubicat al centre del nucli i tenir diferents espais disponibles, des de l’Ajuntament de Santanyí es va decidir comprar-lo quan va sorgir l’oportunitat, ara fa quasi quatre anys. Des de llavors el consistori hi ha anat fent inversions perquè els veïnats puguis disposar de l’espai per diferents activitats. Ara com ara, ja s’han rehabilitat dues sales per a les associacions de s’Alqueria i una oficina d’atenció al ciutadà oberta perquè s’hi puguin fer tràmits sense haver d’anar fins a Santanyí. A més, es va fer una posada a punt del pati on s’hi han començat a fer actes durant l’estiu.

Segons a explicat el regidor d’Infraestructures Municipals, Salvador Ferrer, “ara ha arribat el moment d’envestir un dels projectes més importants per al convent. La teulada necessita una renovació completa, i és el que estem fent ara. En total hi destinarem gairebé 115.000 euros, però això ens permetrà començar la rehabilitació de tots els espais de que disposa l’edifici”.

El concent de Ca ses Monges de s’Alqueria Blanca és un edifici catalogat i protegit, construït a principis del segle XX, i té uns 1.000 metres quadrats de superfície distribuïts entre la planta baixa i dos pisos. L’Ajuntament de Santanyí va destinar 400.000 euros l’any 2015 per la seva adquisició.

El batle, Llorenç Galmés, s’ha mostrat molt satisfet d’haver començat les obres de la teulada: “Feia molt de temps que l’Ajuntament de Santanyí volia posar en marxa la rehabilitació d’aquest edifici. Teníem clar que el primer que volíem fer era obrir unes oficines municipals per atendre als veïnats perquè els curiablanquers ho reclamaven. Amb aquesta nova passa de la rehabilitació de la teulada podrem seguir ampliant els serveis i que els residents i associacions de s’Alqueria Blanca disposin d’un espai còmode i equipat”.


Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca