Part Forana
Santanyí tornarà a participar en l’encesa de torres i talaies en defensa dels drets humans

Santanyí tornarà a participar en l’encesa de torres i talaies en defensa dels drets humans

Actualizado el 08/01/2019 13:44                Compartir

El pròxim 12 de gener se celebrarà arreu de Mallorca “Un cant pels drets humans”, un acte simbòlic en el qual s’encendran les torres i talaies de defensa de l’illa de manera simultània, per reivindicar el drets dels refugiats i la defensa dels drets humans. Es tracta d’un projecte iniciat per l´IES Marratxí i la Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX, amb la implicació del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació i d´Amnistia Internacional.

El municipi de Santanyí hi participarà amb l’encesa de la Torre d’en Beu de Cala Figuera i la Torre de Porto Petro. L’acte d’encesa serà el 12 de gener de 2019, i la primera tindrà lloc a les 13.00, amb bengales de fum, i anirà acompanyada del cant de “Viatge a Ítaca”, de Lluís Llach. La segona encesa serà a les 18:15, amb bengales de llum. La intenció és que sigui un acte participatiu amb veïnats del poble, que s’uniran als de la resta de Mallorca, així com als de Menorca, Eivissa i Formentera. A més, enguany, a través del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació, s’ha contactat amb el Marroc, Tunísia, el Líban, i l’Illa de Quios, a Grècia, perquè també s’hi sumin.

Lluís Llach ha donat el vistiplau per cantar la cançó “Viatge a Ítaca” durant l’encesa de bengales de fum, programada per les 13.00, amb el desig que aquesta fita sigui més participativa. L’Associació Cultural LAUSA ha estat l’encarregada d’organitzar i coordinar la participació del municipi en aquest esdeveniment.


Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca