Ibiza | Formentera

Comença la construcció de la residència de Formentera

Comença la construcció de la residència de Formentera

Actualizado el 04/03/2019 15:13                Compartir

El director general de Planificació i Serveis Socials del Govern, Andreu Horrach, el president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer i la consellera de Benestar Social de Formentera, Vanessa Parellada han assistit avui dematí a la col.locació de la primera pedra de la residència per a persones majors a Formentera. Les obres d'aquest nou equipament començaran aquesta setmana, tenen un termini d’execució de 12 mesos, i un pressupost d’adjudicació de 2.065.000 €.

La nova residència tendrà 18 places per persones dependents, dividides en 14 habitacions individuals i dues habitacions dobles. El disseny preveu un passadís d'unió amb el centre de dia que facilitarà la compartició de personal i recursos ja existents al centre de dia com cuines, bugaderies o serveis com el de fisioteràpia, entre altres.

El director general Andreu Horrach ha destacat que amb la residència “es consolidaran tots els serveis de dependència a l’illa de Formentera, i així en aproximadament un any les persones dependents que ho necessitin ja no s’hauran de traslladar a altres illes”. Andreu Horrach ha dit que aquest projecte és un “exemple de cooperació entre administracions, que a més s’ha fet ajustant els serveis a les necessitats de Formentera i aprofitant els recursos ja existents”.

D'altra banda, el president Jaume Ferrer ha declarat que “aquest nou equipament completa la xarxa sociosanitària de Formentera, que es va començar a crear a l’any 2007 amb la posada en marxa de l’Hospital, va continuar amb la creació del Centre del Dia al 2011, i segueix avançant ara amb la imminent posada en marxa del Tanatori, i en un futur pròxim de la Residència”.

El Govern, mitjançant la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació es fa càrrec del 70% de la despesa de la construcció del centre, mentre que el 30% restant ho finança el Consell de Formentera. Una vegada posada en marxa l’executiu balear també assumirà part de la despesa de funcionament pagant un preu per plaça i dia, la resta ho finançarà la institució insular.


Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca