Ibiza

El Ministeri de l'Interior cedeix un solar a Eivissa per a construir 120 habitatges públics

El Ministeri de l'Interior cedeix un solar a Eivissa per a construir 120 habitatges públics

Actualizado el 27/02/2019 14:12                Compartir

La secretària d’Estat de Seguretat, Ana María Botella, el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, el president del Consell d’Eivissa, Vicent Torres, i l’alcalde d’Eivissa, Rafel Ruiz, han signat un protocol d’actuació que farà possible la construcció de 120 habitatges públics a un solar de 8.447 metres quadrats ubicat prop de la comissaria local de la Policia Local a la ciutat d’Eivissa.

L’acord possibilitat que el Ministeri d’Interior tingui habitatges per a funcionaris de la Policia Nacional i també de la Guàrdia Civil destinats a Eivissa, mentre que les administracions balears podran construir habitatges públics per a la ciutadania.
El Ministeri de l’Interior aporta els terrenys per a la construcció dels habitatges. El Govern balear, a través de l’IBAVI, construirà els habitatges, inclosos els destinats als funcionaris del Ministeri. El finançament d’aquesta construcció es repartirà a parts iguals entre el Govern i el Consell d’Eivissa. Inicialment, es calcula una inversió de 12,5 milions d’euros, i la previsió és que les obres puguin començar en el primer trimestre de 2020.

Al solar cedit es construiran 4 blocs de 30 habitatges cadascun. Un d’aquests blocs es cedirà al Ministeri de l’Interior per als seus funcionaris. La resta seran destinats a habitatges públics que seran gestionats des de les administracions de les illes.

Les autoritats presents han destacat la importància de la col·laboració institucional per millorar l’accés a l’habitatge. La secretària d’Estat de Seguretat, Ana María Botella, ha afirmat que «aquest és el camí a seguir, treballar conjuntament per afrontar els problemes, tot demostrant que som capaços de posar-nos d’acord i ser eficaços». El conseller Marc Pons, per la seva part, ha afirmat que «des del diàleg i la col·laboració hem acosneguit un acord com aquest, que permet afrontar una situació que no només afecta als residents, sinó també als membres de forces i cossos de seguretat que s’han des desplaçar a l’illa d’Eivissa per motius laborals».

El president del Consell d’Eivissa, Vicent Torres, ha elogiat «la diligència del Govern d’Espanya», i l’alcalde de la ciutat, Rafael Ruiz, ha insistit en que «la problemàtica que tenim a Eivissa necessita la implicació de totes les administracions».
.
El Pla d’Habitatge de les Illes Balears 2017-2020 preveu quatre noves promocions d’habitatge públic a Eivissa. Suposaran 206 nous pisos, que representaran un augment del 275% del parc d’habitatge social a l’illa. La inversió prevista, en total, és de 17,8 milions d’euros.

Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca