Ibiza

Les obres de les noves instal·lacions de la UME a Eivissa avancen a bon ritme i estaran acabades el proper mes de juny a l’inici de la temporada

Les obres de les noves instal·lacions de la UME a Eivissa avancen a bon ritme i estaran acabades el proper mes de juny a l’inici de la temporada

Actualizado el 26/02/2019 11:25                Compartir

Les obres de rehabilitació i construcció de l’edifici de les noves instal·lacions de la Unitat Militar d’Emergències (UME) a Eivissa, al parc de serveis insulars de sa Coma, avancen a bon ritme i mantenen la previsió de finalització a l’inici de la temporada per disposar del nou edifici operatiu el proper mes de juny, coincidint amb la campanya d'inici de l’època de major risc d’incendis forestals.

El Govern de les Illes Balears col·labora en aquest projecte, a través de la Direcció general d’Emergències i Interior, amb el Consell d’Eivissa i amb la mateixa UME, en la posada en marxa i equipament d’aquest nou edifici per acollir el destacament militar d’emergències a l’illa d'Eivissa.

Les obres de reforma del magatzem i la capella de l’antic aquarterament militar de sa Coma a Eivissa per acollir un destacament de la UME que faciliti les seves intervencions a Eivissa i Formentera es varen iniciar el passat 12 de desembre i tenen una durada prevista de 6 mesos, fins al proper mes de juny. Fins ara s'han dut a terme principalment treballs de demolició, fonamentacions, obres de paleta i escomeses de noves instal·lacions.

La consellera d’Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, acompanyada del director general d’Emergències i Interior, Pere Perelló, ha participat a una visita a les obres juntament amb la vicepresidenta primera del Consell d’Eivissa, Viviana de Sans, la vicepresidenta segona, Marta Díaz, i el conseller insular d’Economia, Hisenda i Medi Ambient, Gonzalo Juan, per part del govern insular, i el cap del Tercer Batalló d’Intervenció de la UME, el tinent coronel OlafClaveria, i el comandant Demetrio Barrachina, desplaçats des de la base de Bétera (València).

La reforma que està en marxa suposa una rehabilitació de la planta i amplia la capacitat d'allotjament de l’edifici inicialment fins a 35 efectius -amb possibilitat d'augmentar personal en cas de necessitat-, amb més dormitoris i banys, menjador, cuina, zona d'estar i una sala de briefing amb capacitat per a tot el personal, així com un espai més gran per ampliar també la capacitat del magatzem de material i equips i de l'aparcament de vehicles en un espai cobert, per a acollir 10 vehicles pesats (3 camions autobomba, 1 camió cisterna, 2 camions amb caixa, 3 vehicles tot terreny i 1 vehicle d’alta mobilitat tàctica, destinat a les telecomunicacions).

Aquests darrers anys, la UME ha disposat a Eivissa d'unes instal·lacions per acollir efectius i vehicles durant l’estiu, gràcies a un nou espai que es va habilitar a l'inici de la legislatura, l'any 2016, amb una renovació també del mobiliari, i que ha permès la UME disposar d'efectius fixos a Eivissa durant els mesos d'estiu i reduir substancialment el temps de resposta en cas d'emergència.

Aquesta reforma es fa d’acord amb una definició de les necessitats de rehabilitació de l’edifici que ha elaborat la mateixa UME, tant de les necessitats que han plantejat per a l’anomenada zona de vida de l’espai com les de la zona logística.

El Govern col·labora amb el Consell d'Eivissa i la UME en aquest projecte i assumeix una inversió inicial de 120.500 euros per a la direcció de l’obra i el projecte d'execució. El Consell d’Eivissa, de la seva banda, assumeix el pressupost d’execució de l’obra, de gairebé 1 milió d’euros.

La consellera Cladera ha destacat la col·laboració amb la UME i entre les diverses administracions, i la iniciativa del Consell d¡Eivissa, i ha valorat que aquest projecte permetrà acollir destacament de la UME a Eivissa per tal de "garantir una resposta molt més ràpida en cas d'emergència i escurçar els temps per actuar, de manera que l'illa sigui encara més segura, principalment durant la temporada de major risc d'incendis forestals", gràcies a aquesta feina conjunta.

Cladera ha aprofitat la trobada amb els responsables de la unitat militar per tornar a agrair la "total disposició i la gran resposta" de la UME a les inundacions del passat 9 d'octubre al Llevant de Mallorca, com a "exemple" del paper d'aquest organisme davant situacions de grans emergències.


Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca