Ibiza

El Consell Insular posa en marxa 'Eivissa sostenible', campanya per atraure turistes que busquen una destinació responsable i sostenible

Actualizado el 14/02/2019 17:58                Compartir

El Departament de Turisme del Consell d'Eivissa ha presentat avui el programa Eivissa Sostenible, que comptarà amb diferents accions i continguts que tendran en la sostenibilitat el seu fil conductor i mostraran l'ecologia, l'art i la creativitat com a valors exclusius d'una oferta turística sostenible i responsable a l'illa d'Eivissa els 365 dies a l'any.

Una de cada set persones al planeta viatja i el 2018 hi ha hagut més de 1.400 milions de viatgers internacionals, dels quals més de 3 milions han visitat l'illa d'Eivissa. S'espera que aquest nombre representi els 1.800 milions al món el 2030, la qual cosa suposa un repte enorme per a l'equilibri ambiental del planeta, del qual el Consell Insular considera que Eivissa no en pot quedar al marge.

El Consell Insular vol que l'illa sigui referent en l'àmbit de les polítiques turístiques basades en la sostenibilitat. Per aquest motiu, a través del programa Eivissa Sostenible, es posarà l'accent en la protecció d'ecosistemes locals, l'art i el patrimoni natural i cultural com a elements lligats a un creixement econòmic i un turisme que asseguri el futur del sector i la cura dels recursos naturals, garantint un equilibri a curt, mitjà i llarg termini entre les dimensions econòmica, sociocultural i mediambiental.

El director insular de Turisme, Vicent Torres Ferrer, ha explicat que "el turisme responsable i sostenible no és una opció, sinó una necessitat en una illa com Eivissa, i a més és una necessitat no coberta, ja que actualment és difícil per als visitants trobar una oferta turística a l'illa d'acord amb la gran demanda. Des d'Eivissa Sostenible promourem el respecte i la protecció del medi ambient, de les tradicions i de l'entorn social de l'illa per atraure un turista sostenible, que es distingeixi per respectar l'entorn, consumir productes locals, només llençar escombraries en els llocs indicats o investigar si el seu allotjament té criteris de sostenibilitat. En els temps en què vivim, és important que l'explotació dels recursos de l'illa es faci per sota del límit de la seva renovació, i que la nostra generació pot satisfer les necessitats sense sacrificar la capacitat de les futures generacions".

Entre les accions programades per Eivissa Sostenible en col·laboració amb els diferents municipis i diferents entitats de l'illa per a aquest 2019, i que s'aniran coneixent en les pròximes setmanes, es troben esdeveniments locals i campanyes de promoció turística internacional que inclouen l'esport, l'ecologia, l'art o el reciclatge com a valors diferencials i impulsors d'un turisme sostenible i responsable que afavoreixi un desenvolupament econòmic i social just a Eivissa.

El coordinador de les activitats, Óscar Caro, ha avançat la primera activitat del programa: els dies 23 i 24 de febrer, Eivissa Sostenible impulsarà en els diferents municipis "Eivissa Plogging", una activitat que promocionarà l'esport i l'ecologia com a motors d'un turisme sostenible i responsable. També es faran accions de promoció turística a l'exterior, començant per la fira ITB de Berlín, que tendrà lloc març, per promoure l'illa com a destinació turística sostenible, unes Jornades sobre Turisme Sostenible, que es faran a l'abril a Eivissa, i altres activitats i accions que s'aniran presentant en les pròximes setmanes.

"Eivissa Plogging" serà un esdeveniment pioner a les Balears i singular en el món que promociona l'esport i l'ecologia. L'origen del "Plogging" se situa a Estocolm a l'estiu de 2017, que ràpidament va arribar a la resta del país i a altres territoris nòrdics com Finlàndia o Noruega, per acabar conquistant Escòcia o França. La iniciativa s'ha estès a més de 100 països i cada dia més de 25.000 persones "corren pel planeta", és a dir, es dediquen a recollir residus mentre practiquen esport o simplement fan una mica d'exercici diari.

El terme "Plogging" ve de les paraules "jogging" (trotar, córrer) i "plocka upp", que en suec vol dir recollir. La idea és que mentre es practica esport o exercici habitual, es recollin fems que es troben pel camí.

movi

Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca