Cultura
L’associació festivals Chopin de Valldemossa presenta el festival Chopin 2024 amb quatre grans concerts

L’associació festivals Chopin de Valldemossa presenta el festival Chopin 2024 amb quatre grans concerts

Actualizado el 02/07/2024 15:38                Compartir

L’Associació Festivals Chopin de Valldemossa presenta per aquest 2024 un cicle de quatre concerts que ningú no es voldrà perdre. Com no podia ser d’altra manera, el piano serà el protagonista, amb intèrprets de prestigi internacional com DinaraKlinton, Eric Lu, KamilPacholec, Bartomeu Jaume i Miquel Estelrich.

Palma, 2 de juliol de 2024. Un any més, la Cartoixa de Valldemossa serà, durant el mes d’agost, el marc incomparable de les nits musicals dedicades al piano i a la música de Frédéric Chopin. I és que torna el Festival Chopin, el primer del món dedicat a l’obra de Chopin, amb un cartell farcit de pianistes de renom internacional, que es repartiran en quatre diumenges del pròxim mes d’agost. La primera cita serà dia 4 amb la ucraïnesa DinaraKlinton, la segona data que els melòmans s’han d’apuntar al calendari és la de l'11 d’agost, quan el gran pianista Eric Lu actuarà sota el cel estrellat de la Serra de Tramuntana. El cartell del Festival Chopin 2024 es completa amb el concert de dia 18 d’agost a càrrec del pianista polonès KamilPacholec, i el de dia 25 d’agost amb els pianistes Bartomeu Jaume i Miquel Estelrich, amb un programa d’obres per a dos pianos.

Totes les actuacions començaran a les 21.30 h, i les entrades es poden comprar a través del portal ticketib.com, amb preus de 30, 20 i 15 euros. Els concerts tindran lloc al Claustre de la Cartoixa de Valldemossa.

DINARA KLINTON

Nascuda a Ucraïna, després de guanyar el primer premi al Busoni Piano Competition de 2006 als 18 anys, Dinara començà una gran carrera internacional actuant a molts de festivals com el "Progetto Martha Argerich" a Lugano, el Cheltenham Music Festival, els AldeburghProms i "La Roque". d'Antheron”. Ha actuat a moltes de les sales de concerts més importants del món, com ara el Royal Festival Hall i Wigmore Hall de Londres, BerlinerPhilharmonie i Konzerthaus, Elbphilharmonie Hamburg, Gewandhaus Leipzig, Nova York 92Y, Cleveland Severance Hall, Tokyo Sumida Triphony Hall, Great Hall of Conservatori de Moscou i Sala de Concerts Txaikovski. Els seus compromisos inclouen ThePhilharmonia, Royal PhilharmonicOrchestra, LucernaSymphonyOrchestra, Svetlanov State Orchestra i St. Petersburg PhilharmonicOrchestra.Dinara combina la seva carrera d'intèrpret amb posicions de professora de piano al Royal College of Music i a la YehudiMenuhinSchool. Com a artista discogràfica, ha rebut un gran reconeixement de la crítica. El seu àlbum d'Étudesd'exécutiontranscendante de Liszt, publicat pel segell alemany GENUIN classics, va tenir crítiques enlluernadores i va ser seleccionat per la BBC Music Magazine com a Enregistrament del mes. L'àlbum debut de Dinara 'Music of Chopin andLiszt' es va fer als 16 anys amb el segell nord-americà DELOS. El seu tercer CD forma part de la reconeguda sèrie d'enregistraments de les obres completes de Chopin sobre instruments contemporanis publicats per l'Institut Fryderyk Chopin de Polònia. El seu darrer CD és 'ProkofievComplete Piano Sonatas' publicat per Piano Classics.L'educació musical de Dinara va començar als cinc anys a la seva natal Kharkiv, Ucraïna. Es va graduar amb els màxims honors a l'Escola Central de Música de Moscou amb ValeryPiassetski i al Conservatori Estatal de Moscou P.I. Txaikovski sota ElisoVirsaladze. Va completar el seu màster al Royal College of Music amb Dina Parakhina i va ser la receptora inaugural de la prestigiosa beca RCM Benjamin Britten durant el seu curs de Diploma d'Artista i amb el suport de la City Music Foundation. Dinara també va assistir a classes magistrals a la Lake Como Piano Academy i va treballar amb Boris Perushansky a l'Imola Piano Academy.

KAMIL PACHOLEC

KamilPacholec, de 24 anys, és un dels pianistes polonesos més prometedors de la jove generació. És guardonat de diversos concursos internacionals de piano. Va rebre una menció honorífica al 18è Concurs Internacional de Piano Chopin de Varsòvia, segon premi i premis especials al XI Concurs Internacional de Piano Paderewski de Bydgoszcz (2019), primer premi al Concurs Internacional de Piano de Livorno (2018), el Premi Arturo Benedetti Michelangeli. (2018) i el primer premi al 47è Concurs Nacional de Piano Chopin de Katowice, Polònia (2016). El seu èxit el va portar a actuar internacionalment a Polònia, Alemanya, França, Itàlia, el Regne Unit, Ucraïna, Japó, Brasil i els EUA. Després de la seva aparició al Concurs Chopin, va ser convidat a actuar en sales com Carnegie Hall (Zankel Hall), BerlinerPhilharmonie, TheNationalPhilharmonic de Varsòvia, LutosławskiPolish Radio Concert Hall, Theatro Sao Pedro de Sao Paulo, Gusman Concert Hall de Miami. , entre altres. Va ser convidat a festivals de prestigi, com ara el Festival Internacional "Chopin i la seva Europa" a Varsòvia, el Festival Internacional Chopin a Duszniki-Zdrój, Festival "Chopin a París", Festivals Chopin a Nohant, Miami, Londres i Tòquio, el Paderewski. Festival a Raleigh. Les seves actuacions van ser elogiades per la crítica. TheGramophone va afirmar que "molts pianistes establerts estarien encantats de reivindicar per ells mateixos el treball sense esforç i el talent idiomàtic de Pacholec". LawrenceBudman va assenyalar la seva "forta tècnica i habilitats interpretatives" a South Florida ClassicalReview. Actualment està sota la tutela de Kevin Kenner a la FrostSchool of Music de Miami. Els seus professors han estat EwaPobłocka, WojciechŚwitała i MałgorzataKowalska.
BARTOMEU JAUME
Neix a Llucmajor (Mallorca). És catedràtic del Conservatori Superior de Música de València. Ha actuat a nombroses sales i festivals importants a Espanya, França, Itàlia, Argentina, Estats Units, Mèxic, Romania, Argentina, Anglaterra, etc. en recitals de piano, música de cambra o com a solista amb orquestra. Ha enregistrat trenta CD, amb obres de Asencio, Palau, Mas Porcel, Joan Maria Thomàs, etc. Ha impartit cursos d’interpretació i ha estat convidat com a membre del jurat de nombrosos concursos internacionals de piano. És doctor per la Universitat de València i acadèmic de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles.

MIQUEL ESTELRICH

Nascut a Palma (Mallorca), és professor titular de piano i fundador del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears, del que n’ha estat director.
La seva intensa i variada activitat com a pianista l’ha duit a actuar a grans teatres com al Kennedy Center de Washington, el Teatro de la Zarzuela de Madrid, el Teatre Victoria Eugenia de San Sebastián, el Palau de la Música de Barcelona, el Palau de la Música de València, auditoris de Madrid, Saragossa, Sevilla, Santander, Itàlia, Portugal, França, Àustria, Alemanya, Bulgària o la Xina i el Japó, bé com a solista amb orquestra, solista o música de cambra.
Ha enregistrat 14 CD i elaborat 18 llibres amb obres per a piano, per a veu i piano i per a piano i orquestra de Frédéric Chopin, Baltasar Samper, Jaume Mas Porcel, Joan Maria Thomàs, Miquel Capllonch, Antoni Parera Fons, Pere Tintorer, entre altres compositors. És convidat regularment a impartir classes a The Paris International Summer Sessions a l’ÉcoleNormale de Paris, Alfred Cortot i com a jurat de concursos nacionals i internacionals de piano.
És doctor per la Universitat de les Illes Balears i pianista de l’Orquestra Simfònica de Balears des de la seva fundació el 1989.


Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca