Cultura
Antoni Riera, ha rebut aquest dissabte l’A d’Or 2024 de s’AgrícoIa

Antoni Riera, ha rebut aquest dissabte l’A d’Or 2024 de s’AgrícoIa

Actualizado el 19/05/2024 11:45                Compartir

El director tècnic d’IMPULSA BALEARS, Antoni Riera, ha rebut aquest dissabte l’A d’Or 2024, el màxim guardó anual de l’Associació Cultural s’AgrícoIa, que du implícit el nomenament de soci d’honor de l’entitat. Una distinció a la seva trajectòria professional i al seu vincle personal amb Manacor.

Riera, que ha rebut el guardó en una cerimònia a l’església de Crist Rei de Manacor, ha volgut expressar la seva profunda gratitud a l’Associació, als seus mestres, amics i veïnats i s’ha referit a la seva dona, als seus fills i als seus pares, dels qui ha dit “haver après tot allò que inspira els moviments de la seva ànima”.

Durant l’acte, Riera s’ha deixat acompanyar de la música del pianista manacorí Andreu Riera, amb qui de petit es feia el topadis per entrenar la seva orella, i de la soprano artanenca Maria Caballero, amb qui manté una estreta relació familiar. Abans de rebre la insignia, el periodista i editor del diari Ultima Hora, Miquel Serra, ha lloat els mèrits de Riera, destacant no només la seva dimensió acadèmica i professional, sinó també el seu aspecte humà. Segons Serra, “ens trobam davant una personalitat polièdrica i agosarada que, encara que pot semblar contradictòria o rompedora, sempre forja un raonament clar i determinat, acompanyat d’un somriure, de banda a banda. Sens dubte, és la seva gran empatia allò que el fa una persona extraordinària”.

Durant el seu discurs, el director d’IMPULSA BALEARS ha fet una menció especial als seus alumnes, gràcies als quals ha dit que “ha arribat a comprendre l’Economia al marge de tota etiqueta rígida” i s’ha convençut de que “el lloc precís del pensament econòmic és un diàleg finalista i proper a les necessitats socials”.

Riera s’ha referit a les seves dues passions, l’Economia i la poesia. La primera, prudent, i la segona, onírica. Segons Riera, “l’economista, més que ningú altre, no ha d’aIimentar mai els somnis, ni els seus ni els dels altres”. És per això mateix, que Riera “engabia els somnis en poemes, perquè no contaminin mai l’Economia”. I és que, en paraules de Riera, “resulta tan fàcil caure en la temptació de fer Economia per influir o per agradar; per arribar a conclusions que satisfacin la dreta o esquerra; per coincidir deliberadament amb la visió de la majoria, per sumar-se a un moviment popular ben intencionat; que sovint és difícil resistir- s'hi, i encara més, renunciar-hi”. Tot i això, ha afirmat que “l'Economia és prudència, o no és".

En aquest sentit, i citant Edmund Husserl, ha assegurat que “saviesa i prudència tenen una arrel comuna: viure de veritats, per més imDopulars o desagradables que siguin”. Aquesta ha de ser, tamoé segons Riera, la manera de viure de l’economista. I és que només així, “l’economista té millors oportunitats que altres científics de contribuir a millorar el benestar de la societat”.

Juntament amb el president de S’AgricoIa, Llorenç Femenias, i el batle de Manacor, Miquel Oliver, l’acte ha comptat amb la presència del conseller de turisme, cultura i esports, Jaume Bauzà, el rector de la Universitat de les Illes Balears, Jaume Carot, i el conseller de turisme, Marcial Rodriguez, entre altres autoritats i representants del món empresarial i cultural.

Antoni Riera Font és el director tècnic de la Fundació Impulsa Balears i catedràtic d’Economia aplicada de la Universitat de les Illes Balears (UIB). És un reconegut expert en economia ambiental, concretament en el camp de la valoració econòmica dels serveis ambientals, amb una menció especial als impactes del canvi climàtic. Ha publicat més de 100 capítols de llibres i articles a revistes científiques nacionals i internacionals. Té acreditats cinc trams de productivitat investigadora i ha dirigit nombrosos projectes de recerca.

Al llarg de la seva trajectòria, ha impulsat i dirigit la Càtedra UNESCO/Sa Nostra per a la gestió empresarial i el medi ambient, el Centre de Recerca Econòmica (CRE), el grup de recerca en Anàlisi Econòmica dels Impactes del Turisme (AEIT). Així mateix, ha presidit l’Associació Hispanoportuguesa de Recursos Naturals i Ambientals (AERNA).

Des de la seva faceta docent ha promogut diversos programes de formació superior com el Màster en gestió empresarial: qualitat i medi ambient, el Màster en Economia del turisme i del medi ambient i el Màster en Economia del turisme: monitorització i avaluació. Actualment dirigeix el Programa de doctorat en Economia aplicada. És membre de diferents associacions i institucions acadèmiques i ha rebut diverses distincions professionals, entre les que destaquen el Premi Extraordinari de Doctorat i el VII Premi de la Societat Catalana d’Economia.


Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca