Cultura
Sa Pobla acull la tornada de l'Acampallengua  amb el suport del Consell de Mallorca

Sa Pobla acull la tornada de l'Acampallengua amb el suport del Consell de Mallorca

Actualizado el 06/05/2023 17:11                Compartir

Amb el suport institucional del Consell de Mallorca, Joves de Mallorca per la Llengua recupera aquest cap de setmana l’Acampallengua, una de les activitats més representatives de l’entitat. L’Acampallengua 2023 se celebra avui i demà al municipi de sa Pobla on a migdia s’ha donat el sus al programa d’activitats que compta amb diverses xerrades d’algunes entitats i amb tallers oberts al públic, que es faran a diversos espais i places del poble. Dissabte vespre hi haurà un gran concert amb l’actuació d’Antònia Font i zona d’acampada per qui vulgui passar-hi la nit. Al cartell s’hi sumen Auxili, Mar Grimalt, es Gall de sa Pastera, Antònia Found System i Plan-ET, a més d’una gran oferta de més d’una trentena d’activitats: tallers, espectacles, xerrades, activitats per a infants, taules rodones, tornejos… Totes seran gratuïtes i estaran obertes a tothom, però es donarà prioritat a aquells que tenguin l’abonament complet si hi hagués un límit d’aforament.

Durant el sus de l’Acampallengua, el conseller de Promoció Econòmica, Jaume Alzamora, ha assegurat que "la cultura és un eix vertebrador d’oci i diversió, i que el valor del català es pot transmetre de múltiples i diferents formes i adaptar-se a les necessitats de les noves generacions". En aquest sentit, el conseller ha destacat com l'Acampallengua és un espai idoni per a crear consciència sobre la identitat, la importància de la diversitat lingüística i cultural, i la seva protecció i transmissió, com també defensa dels drets lingüístics, a través de nous formats. En definitiva, ha destacat, un espai on poder formar-se, relacionar-se i divertir-se. "Des del Consell contribuïm a generar un espai de trobada entre la joventut en un context d'oci i reivindicació per a crear llaços i enfortir la relació entre el jovent i el territori".

Sota l'impuls de Joves de Mallorca per la Llengua, l'Acampallengua havia estat una multitudinària trobada de joves d'arreu del territori que es duia a terme durant un cap de setmana de maig a Mallorca. Combinava xerrades, tallers i manifestacions de cultura popular diverses amb una trobada d'entitats i un gran concert de música en català el vespre del primer dia com a acte principal. L'objectiu era mobilitzar un gran nombre de persones, de distints orígens socials i culturals, que s'implicaren en la defensa de la llengua i la cultura catalana. El primer Acampallengua es va celebrar al 1997, a Inca, i es va organitzar gairebé anualment fins al 2012. Aquell any es va celebrar a Manacor el que fins ara era el darrer Acampallengua. Es van fer dotze edicions d'aquest aplec: Inca (1997), Santa Ponça (1998), Alcúdia (2000), Felanitx (2001), Binissalem (2002), Pollença (2004), Porreres (2005), Esporles (2006), Son Servera (2008), Sa Pobla (2009), Campos (2011) i Manacor (2012).


Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca