Cultura

Constituïda la Fundació del Parc Arqueològic Puig de sa Morisca

Constituïda la Fundació del Parc Arqueològic Puig de sa Morisca

Actualizado el 28/03/2023 14:50                Compartir

La vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquests, ha formalitzat avui matí la constitució de la Fundació Parc Arqueològic Puig de sa Morisca, que gestionarà el museu. A l’acte de signatura també hi han participat la directora general de Cultura del Govern, Catalina Solivellas; el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, i el rector de la Universitat de les Illes Balears, Jaume Carot.

La Fundació del Parc Arqueològic del Puig de sa Morisca és una fundació de caràcter cultural i científica sense ànim de lucre. La seva finalitat és la conservació, recerca, restauració, exposició, valorització, difusió, adquisició i socialització del patrimoni històric, cultural i natural del Parc Arqueològic del Puig de sa Morisca de Calvià.

El Consell de Mallorca, el Govern de les Illes Balears, l’Ajuntament de Calvià i la Universitat de les Illes Balears integren la Fundació. La institució insular, com a membre del patronat, hi aporta 100.000 euros, una quantia ja fixada en els pressupostos d’enguany. A més, el Consell, a través del Consorci Borsa d’Allotjaments Turístics, cofinança el condicionament i l’adequació paisatgística d’aquest espai.

La vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha manifestat que «Mallorca disposa d’un patrimoni arqueològic destacadíssim i el puig de sa Morisca n’és un exemple. És per això que es necessita la col·laboració de les institucions municipals i supramunicipals per gestionar-lo». «Aquest nou museu serà una exposició i dinamització del patrimoni referent a la comarca de Ponent i a tota l’illa», ha afegit la vicepresidenta.

El Parc Arqueològic el Puig de sa Morisca

El Parc Arqueològic el Puig de sa Morisca és visitat per unes 70.000 persones a l’any, sent les temporades de tardor i primavera les que presenten una major afluència. Té una extensió de 35 hectàrees, on s’hi troben els sis jaciments i nou conjunts etnogràfics que conformen el parc.

El seu Museu acollirà l’exposició permanent «Humans in contact», una mostra que revela les conseqüències del contacte amb altres persones i comunitats que han existit al llarg del temps. A més, aquesta infraestructura exposarà i albergarà les col·leccions arqueològiques del municipi de Calvià.


Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca