Cultura
El 2022 ha estat l’any que més visites ha rebut el Palau del Consell de Mallorca

El 2022 ha estat l’any que més visites ha rebut el Palau del Consell de Mallorca

Actualizado el 21/01/2023 13:05                Compartir

El 2022 ha estat l’any que més persones han visitat l’edifici de Palau del Consell de Mallorca. Des del mes de gener al mes de desembre 4.578 persones han pogut conèixer aquest edifici d'estil neogòtic que va ser antigament la seu de la Diputació provincial.

El conseller de Presidència Javier de Juan ha destacat la bona feina de coordinació de la guia del Consell de Mallorca, Sara Gómez que ha acompanyat grups escolars, associacions culturals, associacions de gent gran, grups de persones que visitaven Palma amb motiu de l’assistència a Congressos, així com també grups de particulars. “Estam molts satisfets per les xifres d’assistència. Obrir les portes del Palau i que la gent pugui gaudir d’aquest edifici emblemàtic és un deure de la institució. Així com també traslladar als visitants el seu significat tan de la història passada com de l’actual”, ha dit

La majoria dels visitants han estat els grups escolars, en concret 2.952 alumnes de diferents centres educatius han participat de les visites. D’altra banda, un total de 1.626 adults també han pogut conèixer el Palau del Consell de Mallorca i en total s’ha realitzat 141 visites.

Cal destacar l’èxit d’assistència de les visites al refugi del Palau, que es varen iniciar amb motiu de la Diada de Mallorca 2021 i que donada la bona resposta durant el 2022 s’han programat 7 noves activitats amb conferències a càrrec de l’expert, Bartomeu Fiol.

Les Rutes Teatralitzades organitzades per la companyia de teatre Ovnipresents que varen començar el mes de gener de l’any 2020 també tenen molt bona acollida. Durant l’any passat es varen dur a terme 10 d’aquestes visites en clau d’humor que expliquen la història de l’edifici del Consell, fent una paròdia de la sèrie ‘La casa de paper’.

Els anys que han hagut restriccions per mor de la pandèmia, quan la situació epidemiològica ho permetia, amb les mesures de seguretat necessàries varen visitar el Palau del Consell el 2021, 819 persones; el 2020, 1.068 assistents. I abans de la pandèmia l’any 2019, hi va haver 2.063 visitants.


Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca