Cultura
El violinista mallorquí Francisco Fullana protagonitza el quart concert de temporada de la Simfònica

El violinista mallorquí Francisco Fullana protagonitza el quart concert de temporada de la Simfònica

Actualizado el 10/01/2023 17:08                Compartir

El violinista mallorquí Francisco Fullana actuarà com a solista en el quart concert de temporada de l’Orquestra Simfònica Illes Balears. Passió de joventutés el títol de la proposta a l’Auditòrium de Palma, aquest dijous 12 de gener a les 20 hores, i que comptarà amb la direcció de Perry So. Les entrades estan a la venda a la web de la Simfònica (www.simfonicadebalears.com) i a les taquilles de l’Auditòrium.

El concert començarà amb l’enèrgica Subito con forzad’Unsuk Chin; una obra composta com a part de les commemoracions del 250 aniversari del naixement de Beethoven.

Abans del descans, la Simfònica, amb el violinista Francisco Fullana, interpretarà el Concert per a violí núm. 1 d’Szymanowski. Escrit el 1916, es tracta d’un dels primers concerts per a violí moderns de gran dificultat tècnica.

El violinista mallorquí Francisco Fullana serà el solista que interpretarà el concert del compositor polonès. Guardonat el 2018 amb l’Avery Fisher Career Grant, és conegut a banda i banda de l'Atlàntic com a solista internacional i pioner en projectes innovadors de col·laboració al costat de joves músics. El seu últim disc per a Orchid Classics, L'ombra allargada de Bach, ha estat nomenat el disc del mes per la BBC Music Magazine. La seva crítica de 5 estrelles va qualificar la interpretació de Fullana com «la combinació de la generositat d’Itzhak Perlman i l'elegància aristocràtica d’Henryk Szeryng».

Per finalitzar el concert, s’interpretarà Chout (‘El bufó’), ballet suite op. 21 de Serguei Prokófiev amb l’ajuda i supervisió d’Ígor Stravinski. El 1922, durant la seva estada en la ciutat d’Ettal, en els Alps bàvars, va preparar, entre altres obres, la suite simfònica del ballet d’El bufó, en dotze moviments. És una obra basada en els contes populars recopilats per Aleksandr Afanásiev. Aquesta obra va obtenir una bona crítica per part de la premsa i la qualificaren d’una partitura “atractiva” i “punxeguda” per a una història grotesca.

El concert serà dirigit per Perry So. Va néixer a Hong Kong el 1982 i va rebre la seva primera formació musical en piano, orgue, violí, viola i composició allà. Es va graduar a la Universitat de Yale amb un grau en literatura amb un enfocament en la interacció de la literatura i la música a Europa Central en l'era modernista, i com a estudiant a Yale va fundar una orquestra i va dirigir la companyia d'òpera de pregrau. Va rebre la seva formació com a director d'orquestra amb Gustav Meier al Peabody Institute de Baltimore. El 2008 va rebre el Primer i Premis Especials al Cinquè Concurs Internacional Prokófiev de Direcció a Sant Petersburg, Rússia. Ha ocupat càrrecs com a assistent i director associat de la Filharmònica de Hong Kong, membre de la Filharmònica de Los Angeles, col·laborador artístic de l'Orquestra Simfònica del Principat d’Astúries a Espanya i és membre de la facultat de direcció de l'Escola de Música de Manhattan


Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca