Cultura
El Consell mostra el procés de restauració de Jaume II, el darrer gegant que passa pel taller

El Consell mostra el procés de restauració de Jaume II, el darrer gegant que passa pel taller

Actualizado el 12/09/2022 16:09                Compartir

Fase final dins del procés de restauració de la colla de gegants del Consell de Mallorca. Aquest dilluns el mestre artesà, Kake Portas ha obert les portes del seu taller a Esporles per mostrar la feina que es realitza actualment amb Jaume II. El darrer gegant que queda per restaurar, com les altres figures, s'ha sotmès a una intervenció que té com objecte garantir l'essència, l'estabilitat del conjunt de figures i també la seguretat pels qui els porten o els fan ballar.

A l'edifici del Palau del Consell ja han arribat les altres figures: La reina Esclaramunda qui va ser la primera a anar al taller, posteriorment el rei Sanç i el darrer que ha arribat ha estat Jaume III. Al taller s'ha fet feina de revisió i de millora de conjunt de les figures, la indumentària i els elements ornamentals de la geganta i dels gegants del Consell de Mallorca, així com la seva posada en escena.

La geganta, la reina Esclarmonda de Foix, i de tres gegants, el rei Jaume II, el rei Sanç i el rei Jaume III són la colla de gegants del Consell de Mallorca que l'any 2000. Des de fa quatre anys que per motius de seguretat no protagonitzen cap trobada, ni tampoc ballades i plantades de caràcter institucional. La restauració que es du a terme de forma escalonada va començar el mes de maig. El cost de la reparació ascendeix als 13.320 euros.


Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca