Cultura
La presentació de 'El motí de les dones', de l'escriptor Antoni Sureda es suspèn a causa de la Covid-19

La presentació de 'El motí de les dones', de l'escriptor Antoni Sureda es suspèn a causa de la Covid-19

Actualizado el 01/09/2020 17:32                Compartir

El motí de les dones, de l'escriptor Antoni Sureda Vicens es suspèn.

La revolta femenina de 1920 a Manacor, que obtingué el XIX Premi Alexandre Ballester d’assaig convocat per l’Ajuntament de Sa Pobla (Mallorca) i que estava previst presentar-lo a finals d’aquest mes de setembre, s’ha hagut de suspendre per tercera vegada com a conseqüència de la situació extraordinària d’una nova onada del virus Covid 19.

Per aquest motiu ha resultat impossible la presentació, tota vegada que s'ha valorat i primat la seguretat de les persones.
L'esforç de part de l’editorial Lleonard Muntaner i del Ajuntament de Sa Pobla per endarrerir de l’acte no ha servit per poder presentar-lo públicament amb garanties i no hem tingut cap altra opció.

Per aquest motius l'escriptor comunica que el llibre es posarà a la venda en totes les llibreries i punts habituals a partir de la propera setmana. Així i tot no es descarta que més endavant es pugui realitzar un col·loqui analitzant la situació que es vivia a Mallorca i evidentment a Espanya fa cent anys, segons el text del llibre el motí de les dones.

El llibre relata uns successos reals que tingueren lloc a Mallorca i especialment a Manacor el 20 de maig de 1920. Una revolta on hi varen participar especialment les dones que protestaven contra la situació social, política i econòmica per la manca de les matèries bàsiques existents per poder subsistir.

Els amotinats romperen mostradors de roba per poder apoderar-se del material de primera necessitat. Seixanta i cinc persones foren detingudes per la Guàrdia Civil. Una fets que marcaren un punt d’inflació en aquells moments.

Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca