Cultura
Comença el VIII Festival Internacional de Música Vila de Santanyí

Comença el VIII Festival Internacional de Música Vila de Santanyí

Actualizado el 11/07/2020 20:52                Compartir

Tot i les circumstàncies, la música tornarà a ser protagonista de l’estiu al municipi de Santanyí. I és que arriba la VIII edició del Festival Internacional de Música Vila de Santanyí. Serà una edició especial, donada la situació provocada per la crisi del coronavirus COVID19, en la qual es posarà especial atenció a les mesures de seguretat i higiene, així com en el control dels aforaments dels espectacles.

Els concerts començaran dia 16 de juliol a partir de les 22.00 al Moll de Cala Figuera amb l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears dirigida pel solista Smerald Spahiu. El programa inclou peces d’Antonio Vivaldi, Edvard Grieg, Astor Piazzolla i Benjamin Britten. L’òpera serà la protagonista del segon concert del festival, que tindrà lloc dia 26 de juliol a les 21.30 a l’esplanada del Teatre Principal de Santanyí: Tosca de Giacomo Puccini, òpera en tres actes, amb la soprano Maia Planas, el baríton Pablo López, el tenor Antoni Lliteres i el baríton Joan M. Muñoz.

El tercer concert porta el títol de “Nit de les Espelmes” i serà a la placeta de l’Abeurador de Santanyí dia 29 d’agost a les 22.00, amb Vicent Balaguer al violí i Miquel Esteltich al piano. Al setembre, dia 27 a les 20.00, a l’església parroquial de Sant Andreu de Santanyí, l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears repeteix al cartell, aquesta vegada dirigida per Pablo Mielgo amb El amor Brujo i El retablo de maese Pedro de Manuel de Falla, i amb la participació de la cantaora Trinidad Moreno, La Trini, la soprano Irene Mas, el tenor José Manuel Sánchez i el baríton Simón Orfila. La VIII edició del Festival Internacional de Música Vila de Santanyí es tancarà amb un concert d’orgue a l’església de Santanyí, com no podia ser d’altra manera. Andrés Céa Galán interpretarà peces dels segles XVII i XVIII amb l’orgue de Jordi Bosch, una de les joies musicals del municipi de Santanyí i de l’illa de Mallorca. Serà 4 d'octubre a les 20.00.

Atesa l’actual situació sanitària, la direcció del festival ha pres les mesures excepcionals de prevenció d’acord amb la normativa estatal, regulada al Reial Decret llei 21/2020 de 9 de juny, a l’Acord del Consell de Govern de les Illes Balears de 19 de juny del 2020, i de les recomanacions de la Guia impulsada per l’INAEM (Instituto Nacional de las Artes Escénicas y la Música) del Ministeri de Cultura, realitzada amb la col·laboració d’AEOS (Asociación Española de Orquestas Sinfónicas), FESTCLÁSICA (Asociación Española de Festivales de Música Clásica), o la Red de Teatros, Auditorios, Circuitos y Festivales de Titularidad Pública, entre altres institucions culturals.

Així, tots els seients estaran numerats, i totes les entrades es reservaran gratuïtament i anticipadament a través de www.ticketib.com. Les reserves es mantendran fins cinc minuts abans de començar el concert; passat aquest temps es podran assignar a altres persones, sense cap dret de reclamació per part del titular de la reserva inicial. Tots els seients mantendran la distància de prevenció d’un metre i mig. Al mateix temps, s’autoritzarà l’agrupament d’espectadors quan es tracti d’unitats familiars o de convivència, així com per a les persones que precisin acompanyant; en qualsevol cas, es mantendrà la deguda distància de seguretat amb la resta d’espectadors. Es recomana arribar amb la suficient antelació per a aconseguir un acomodament ordenat i sense aglomeracions. S’haurà d’utilitzar la mascareta de protecció higiènica durant tot el temps de circulació entre els espais comuns, durant els concerts i en els moments d’entrada i sortida. Es permetrà l’accés 30 minuts abans de les actuacions, i es desinfectaran les instal·lacions abans de començar cada espectacle.

Tal com ha explicat la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Santanyí, Ricarda Vicens, “hem posat i posarem tots els esforços per garantir la seguretat de tothom. Precisament per això no hem pogut incloure al programa d’enguany el nostre estimat concert “Música arran de mar” que fèiem al Caló den Busques de Cala Figuera. Però això no vol dir que no poguem gaudir de bons espectacles, encara que siguin en formats més reduïts o amb els aforaments limitats. Demanam a tots els que vulguin assistir a algun concert que tenguin en compte els normes i recomanacions de l’organització del festival”.

Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca