Cultura

ESPORTS El Govern cedeix 4 documents del fons Samper a l’Arxiu Històric d’Eivissa

ESPORTS
El Govern cedeix 4 documents del fons Samper a l’Arxiu Històric d’Eivissa

Actualizado el 17/06/2019 16:28                Compartir

Avui matí, la consellera de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears en funcions, Fanny Tur juntament amb el regidor de cultura d'Eivissa, Pep Tur, han presentat els documents que cedeix el Govern a l’Arxiu Històric d’Eivissa.

El 20 de febrer de 2019, l’Ajuntament d’Eivissa va dirigir una sol•licitud a la consellera de Cultura, Participació i Esports sol•licitant la cessió d’ús gratuïta i temporal de quatre documents del Fons Baltasar Samper dipositats a l’Arxiu del Regne de Mallorca, titularitat del Govern de les Illes Balears, a favor de l’Arxiu Històric d’Eivissa i Formentera, entitat la qual pertany a l’Ajuntament d’Eivissa. La cessió respon al que determina l'Article 1.3 de la Llei 12/1998, de 21 de Desembre, del Patrimoni Històric de les Illes Balears, segons el qual el Govern de les Illes Balears promourà una política, en coordinació i col·laboració amb les altres administracions públiques, per al retorn a l’illa d’origen dels béns del patrimoni històric que es troben fora de les Illes Balears.

Els documents esmentats anteriorment consisteixen en quatre cartes relatives a la correspondència que va mantenir el canonge i arxiver eivissenc, Isidor Macabich, des d’Eivissa, amb el Sr. Baltasar Samper sobre la composició de l’himne a Nostra Dona de Santa Maria. Aquests documents són els següents:

a. 1935, maig, 21. Eivissa
Carta d’Isidor Macabich a Baltasar Samper, en què li agraeix la disposició a posar música a l’himne del Centenari de Nostra Dona Santa Maria d’Eivissa. Al mateix temps, li prega que la partitura estigui enllestida amb la suficient antelació i que pugui ser cantada per un cor. Fons Baltasar Samper, 41/2 (1).

b. 1935, juny, 4. Eivissa
Carta d’Isidor Macabich a Baltasar Samper, en què li agraeix de nou la composició de l’himne del Centenari de Nostra Dona Santa Maria d’Eivissa, i li demana si es pot desplaçar a l’illa amb motiu de les celebracions del mes d’agost. Fons Baltasar Samper, 41/2 (2).

c. S/d. Eivissa
Lletra de l’himne a Nostra Dona Santa Maria d’Eivissa, amb anotacions marginals, signada per Isidor Macabich. Fons Baltasar Samper, 41/1.

d. S/d. Barcelona
Partitura autògrafa de Baltasar Samper de l’himne del Centenari de Nostra Dona [de] Santa Maria d’Eivissa. Fons Baltasar Samper, 41/3.


Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca