Cultura

L’associació S’Agrícola distingeix Maria Magdalena Gelabert amb la A d’Or, el màxim distintiu de l’entitat

L’associació S’Agrícola distingeix Maria Magdalena Gelabert amb la A d’Or, el màxim distintiu de l’entitat

Actualizado el 21/05/2019 16:16                Compartir

La música, la cultura i el compromís amb Manacor s’abraçaren durant la cerimònia de lliurament de la A d'Or, el guardó que cada any entrega l'Associació Cultural S'Agrícola a persones o entitats que fan que Manacor creixi i millori cada dia. L’entrega d’aquest guardó és un dels més multitudinaris de les festes de S’Agrícola i serveix cada any com a acte de tancament del programa festiu que organitza l’entitat.

L’entrega de la A d’Or se celebrà a la parròquia de Crist Rei. L’acústica del temple va permetre que el concert ofert pel pianista Andreu Riera, juntament amb les veus de Marga Ros i Maria Antònia Gomila, ressonàs fort i posàs l’emoció necessària just abans de començar els parlaments. Així, la centenària associació S’Agrícola dedicà la primera part de l’acte a la música i un cop acabat el recital s’iniciaren els parlaments previs a l’entrega de l’A d’Or.

L’encarregat de presentar l’homenatjada i de glossar la història més propera i familiar de Maria Magdalena Gelabert va ser el seu germà Toni. “El vessant professional i públic de na Magdalena és immens i per la seva feina ha rebut nombrosos reconeixements, però avui em toca remarcar la seva part més personal”, va explicar Toni Gelabert. Així el germà de l’homenatjada, a més d’explicar algunes anècdotes familiars, va destacar “el compromís de na Maria Magdalena amb tot allò que fa i la seva confiança en les persones”. Per tot això “na Magdalena demostra que no és certa aquella frase que diu que no es pot ser profeta a la seva terra, ella ha rebut reconeixements per la seva feina i cada dia rep l’estima de tots els que l’envoltam”, afegí.

Just després el president de S’Agrícola, Llorenç Femenias, juntament amb la batlessa de Manacor, Catalina Riera, entregaren la A d’Or a Maria Magdalena Gelabert “per la seva gran aportació cultural a la ciutat de Manacor”, que la va rebre emocionada. Durant el seu parlament Gelabert va reivindicar “la sort d’haver nascut en aquesta ciutat, que sent profundament meva i que m’ha vist créixer a mi i als meus fills”. Just després la batlessa va explicar que “na Magdalena és una dona creadora i compromesa amb la cultura, amb l’educació, amb la llengua. Sempre té una mà per donar. Col·labora en mil iniciatives i sempre té curolles en marxa. És com una dona de rondalla, enginyosa i viva com una centella”.

I és que la distinció a na Magdalena Gelabert “no és només un reconeixement als seus estudis, als seus versos, a la seva tasca docent o al seu gran paper en la difusió de la figura i l’obra d’Antoni Maria Alcover. El reconeixement d’enguany és per a una persona compromesa amb ella mateixa, compromesa amb Manacor i la seva cultura i compromesa amb les generacions futures. Per tot això, gràcies Magdalena”, va concloure la batlessa de Manacor, Catalina Riera. En acabar la cerimònia, l’associació S’Agrícola va convidar tots els assistents a un petit refrigeri que es va desenvolupar en el pati de l’església de Crist Rei.


Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca